Deprecated: mb_convert_encoding(): Handling HTML entities via mbstring is deprecated; use htmlspecialchars, htmlentities, or mb_encode_numericentity/mb_decode_numericentity instead in /var/www/vhosts/urfaflash.com/httpdocs/news-amp.php on line 1908
Bakan Göktaş, 2025 Aile Yılı kapsamında yapılan güncelleme ile doğum yardımı uygulamasında önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı. Buna göre, ilk çocuk için 5 bin lira tek seferlik destek verilirken, ikinci çocuk için aylık 1.500 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise aylık 5 bin lira tutarında ödeme sağlanıyor.
Bakan Göktaş, bugüne kadar doğum yardımı programından toplam 1 milyon 120 bin 990 çocuğun faydalandığını ve 1 milyon 99 bin 185 anneye 20,1 milyar lira tutarında ödeme yapıldığını belirtti. Bu rakamlar, uygulamanın geniş kapsamlı ve etkili olduğunu gösteriyor.
Doğum yardımı başvurularının e-Devlet platformu ve "İlk Öğretmenim Ailem" mobil uygulaması üzerinden yapılmaya devam ettiğini ifade eden Bakan Göktaş, ödemelerin ise Halkbank aracılığıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Ayrıca, destek ödemelerinin çocuklar 5 yaşını tamamlayana kadar kesintisiz süreceği bilgisini paylaştı.
Editör: Oktay AVŞAR