Deprecated: mb_convert_encoding(): Handling HTML entities via mbstring is deprecated; use htmlspecialchars, htmlentities, or mb_encode_numericentity/mb_decode_numericentity instead in /var/www/vhosts/urfaflash.com/httpdocs/news-amp.php on line 1908
Teklife göre hukuk davalarında iki duruşma arasındaki süre en fazla 3 ay olarak belirleniyor. Avukatlar, ön inceleme duruşmalarına sesli ve görüntülü bilişim sistemi üzerinden katılabilecek, böylece süreçler daha etkin yürütülecek. Noter evraklarının elektronik ortamda gönderilmesi sayesinde işlemler daha hızlı tamamlanacak. Ayrıca, paket kapsamında kamuoyunda "IBAN dolandırıcılığı" olarak bilinen yöntem, Türk Ceza Kanunu'nda ilk kez "nitelikli dolandırıcılık" kapsamında tanımlandı.
Suçunu itiraf ederek zararı karşılayan kişiler için cezada indirim uygulanabilecek. İdari yargıda iş yükünü azaltacak düzenlemeler de yer alıyor. 2026 yılı için değeri 486 bin lirayı aşmayan bazı davalar tek hakim tarafından karara bağlanabilecek. Bunun yanında yasal faiz hesaplamalarında Merkez Bankası verileri esas alınarak alacakların enflasyon karşısında değer kaybetmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Editör: Emrah Aladağ