Burdur Valiliği destekleriyle, Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından 2026 yılı faaliyet programında yer alan Bölgesel Triatlon Ligi 5. Bölge 2. Etap Duatlon Yarışması Karakent'te ilk kez gerçekleştirildi. Burdur Gölü'nün eşsiz manzarası eşliğinde düzenlenen organizasyona, 9-14 yaş gruplarında kız ve erkek kategorilerinde toplam 75 sporcu katılım sağladı.
Genç sporcular, koşu ve bisiklet etaplarında sergiledikleri performansla izleyenlerden büyük alkış aldı. Yarışma süresince sadece sporcular değil, aileleri ve bölge halkı da etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Organizasyon kapsamında katılımcılara ve misafirlere aşure ikram edilirken, aileler de etkinlik alanında keyifli vakit geçirerek çocuklarının heyecanına ortak oldu.
Doğal güzellikleriyle dikkat çeken Karakent'te ilk kez düzenlenen bu duatlon organizasyonu, sporun yaygınlaşmasına katkı sağlarken Burdur’un spor turizmi potansiyelinin tanıtımında da önemli bir rol oynadı. Yetkililer, benzer etkinliklerin önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.
Editör: Oktay AVŞAR