YEREL
Giriş Tarihi : 04-09-2023 13:22

DAHA YEŞİL BİR ŞANLIURFA İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez yapılan Sukay Tıbbi Aromatik Parkında çalışmalar son aşamaya geldi. Botanik bahçelerin yer alacağı parkta Tıbbi Aromatik Bitki üretimi gerçekleştirilecek. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, daha yeşil bir Şanlıurfa için park çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

DAHA YEŞİL BİR ŞANLIURFA İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Şehir Hastanesi, Bilim merkezi, Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü ve GAP SUKAY tesislerinin yer aldığı bölgede 80 bin metrekarelik alanda devasa park çalışması başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir yeşil alan daha kazandırıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatları doğrultusunda kentte ilk kez botanik bahçe ve Tıbbi Aromatik Bitki üretiminin yapılacağı parkta çalışmalar son hız devam ediyor.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’LAVANTA KOKULU PARKIMIZ YAKINDA HİZMETE AÇILACAK’’

Daha yeşil bir Şanlıurfa için kentte park çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Daha yeşil bir Şanlıurfa için kolları sıvamıştık. Buradaki çalışmalar daha yeşil bir Şanlıurfa adına. Sukay Tıbbi Aromatik Parkında sadece 10 dönüm alanda Lavanta yetiştireceğiz. Sukay Tıbbi Aromatik Parkı toplam 80 dönümlük alandan oluşuyor. Parkta alt yapı çalışmalarımız tamamlandı. Ağaç ve çim serimi gerçekleştirildikten sonra halkımızın hizmetine sunacağız’’ dedi.

Şehir Hastanesi ile Bilim merkezinin yanı başında bulunan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla 80 bin metrekare alan içerisindeki parkta bisiklet ve yürüyüş yolu, spor alanları, çocuk oyun alanları, kamelyalar, oturma grupları gibi alanlar yer alıyor.

Zemin hazırlama ve çevre düzenlemesiyle tamamlanan parkta ağaç dikimi ve çim serimi yapılacak. Vatandaşların spor yapabilecekleri kauçuk zeminli yürüyüş yollarının tamamlandığı parkta kamelya ve sosyal donatılar yerleştirildi.

80 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen park yemyeşil doğası, tertemiz havasıyla adeta bir botanik bahçeyi andıracak. Park içerisinde Tıbbi Aromatik Bitki üretimi gerçekleştirilecek.

AdminAdmin