SİYASET
Giriş Tarihi : 09-03-2023 16:12

DEPREM SONRASI KİMSENİN KONUŞMADIĞI SEVGİ EVLERİNDE DURUM NE?

DEPREM SONRASI KİMSENİN KONUŞMADIĞI SEVGİ EVLERİNDE DURUM NE?

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, depremden etkilenen 11 ilde devlet koruması altında bulunan çocukların yaşadığı Sevgi Evleri’ne ilişkin yazılı soru önergesini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Vekil Aydınlık, “yaşanan depremler nedeniyle ne yazık ki binlerce vatandaşımızı kaybettik, binlerce vatandaşımız yaralandı ama bu süreçte bir şeyin konuşulmadığını fark ettim. Bununla alakalı kamuoyuna yapılmış bir açıklama da ne yazık ki görmedim. Biliyorsunuz ki çeşitli sebeplerle devlet koruması altında bulunup Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sevgi Evleri’nde, Çocuk Evleri’nde yaşayan evlatlarımız var. Bu konu hiç konuşulmadı ama kesinlikle konuşulması gereken bir konu. Merak ediyorum; Sevgi Evleri’nde durum ne, deprem bölgesinde bulunan Sevgi Evleri’nden yıkılan var mı, kaybettiğimiz çocuklarımız var mı, bu binaların depreme dayanıklılık testleri yapılmış mıydı? Bunların hepsi önemli konular, o nedenle tüm bu sorularımızı içeren yazılı soru önergemizi Sayın Bakan’a ilettik” dedi.

YAŞANANLAR ONLAR İÇİN ÇOK DAHA ZOR

Devlet koruması altında bulunan çocukların yaşadığı durumun çok daha zor olduğunu ifade eden Aydınlık, “ülkece çok zor bir durumdan geçiyoruz; kimisi anne babasını, kimisi evladını, kimisi ailesinin tümünü kaybetti, kardeşlerini kaybetti ama devlet koruması altında bulunan çocuklarımız bu korku dolu anları ne yazık ki annesinin, babasının yanında geçirmedi, kendini yalnız hissetti. Elbette ki onlara refakat eden bakanlık personelleri onlara ellerinden gelen desteği sağladı, buna şüphem yok ama yaşananlar onlar için çok daha zor. Umuyorum ki bu evlatlarımızdan kaybettiğimiz olmamıştır, umuyorum ki hayatta kalanlar bu süreci kolayca atlatır. Devletimiz onlar için hem ana hem baba biliyorum ama onlar için daha iyisini istemek, daha iyisini yapmak hepimizin görevi” diyerek sözlerini noktaladı.

SORULAN SORULAR

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık’ın Bakan Derya Yanık’a yönelttiği sorular:

1) 11 ilde Sevgi Evleri’nin bulunduğu binalarda yıkım yaşanmış mıdır?

 

Yıkım yaşanmışsa; 

 

2) 11 ilimizde Sevgi Evleri’nde devlet koruması altında bulunan çocuklarımızdan kaybettiğimiz var mı?

3) Yıkılan Sevgi Evleri’nden kaç çocuğumuz yaralı kurtulmuştur?

4) 11 ilimizde sevgi evlerinin bulunduğu kaç bina yıkılmıştır?

5) Sevgi Evleri’nin bulunduğu binalardan kaçı hakkında deprem sonrası yıkım kararı alınmıştır? 

6) Devlet koruması altında bulunup koruyucu aile yanında misafirken deprem nedeniyle kaybettiğimiz çocuğumuz bulunmakta mıdır?

7) Annesi ve babası veya her iki ebeveyninden birisi hayatta olup sevgi evlerinde bulunan ve depremde kaybettiğimiz çocuğumuz bulunmaktadır?

8) Yaşanan depremler sonucu kaç çocuğumuz devlet koruması altına alınmıştır?

9) Sevgi Evleri’nde görevli kaç personel hayatını kaybetmiştir?

10) Yıkılan Sevgi Evleri’nin bulunduğu binaların depreme dayanıklılık testleri yapılmış mıydı?

11) Sevgi Evleri’nde yaşayıp deprem bölgesinden başka illere sevk edilen kaç çocuğumuz bulunmaktadır?

12) Deprem öncesi kaç çocuğumuz Sevgi Evleri’nde koruma altındaydı?

13) Deprem sonrası kaç çocuğumuz Sevgi Evleri’nde koruma altındadır?

AdminAdmin