YEREL
Giriş Tarihi : 16-11-2022 14:20

Eyyübiye’de Kentsel Dönüşüm Devam Ediyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un seçim vaatleri arasında yer alan ve 3,5 yılda gerçeğe dönüşen kentsel dönüşüm faaliyetlerinin ilk etabı tamamlandı. 367 konut ve 35 işyerinden oluşan projenin ilk etabında incelemelerde bulunan Başkan Kuş, 600 konutluk ikinci etabın da müjdesini verdi.

Eyyübiye’de Kentsel Dönüşüm Devam Ediyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un girişimleriyle Akçakale yolu üzerindeki Akçamescit Mahallesi’nde başlatılan ve 4 etap halinde toplam 3000 konutun inşa edilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki ilk etap tamamlandı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen, hak sahiplerine teslimi ve satışı için son hazırlıkların yapıldığı projede, Meclis Üyesi Mahmut Birinci ve Muhtar Ahmet Çağan’la incelemelerde bulunan Başkan Kuş, projede gelinen son aşama hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Daha önce gecekondu halinde, plansız ve çok kötü durumda bir yerleşime sahip olan alanda inşa edilen konutların oldukça konforlu bir hayat getireceğini kaydeden Başkan Kuş, “Seçilmeden önce Eyyübiye’yi değiştireceğiz, dönüştüreceğiz, güzelleştireceğiz demiştik. İlk etap olarak 367 konutun sözünü vermiştik ve projemiz şu anda tamamlanma aşamasında” dedi.

Projenin sonraki etapları için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile görüşmelerinin devam ettiğini, fizibilite raporlarının onayını bekledikleri bilgisini veren Başkan Kuş, rapor onaylanırsa mülk sahipleriyle birebir görüşeceklerini ve ikinci etaba başlayacaklarını söyledi.

Eyyübiye için 367 konutun yetmeyeceğini, Akçamescit bölgesinde planlanan 3000 konutun ilk etabını tamamladıklarını ifade eden Başkan Kuş, Yenice Mahallesi’ndeki bir alanda da 600 konutluk bir projenin temelini bu ay sonunda atmış olacaklarını belirtti.

Eyyübiye Belediyesi koordinesinde bölgede inşa edilen ve edilecek olan 3600 konutun yanında yine TOKİ tarafından Türkiye’nin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında Eyyübiye’ye 4250 konut inşa edilecek.

AdminAdmin