YEREL
Giriş Tarihi : 19-05-2023 13:07   Güncelleme : 19-05-2023 14:21

Gençlerin Ağabeyi Mehmet Kuş’tan Tarihi Sorumluluk Mesajı

Gençlerin Ağabeyi Mehmet Kuş’tan Tarihi Sorumluluk Mesajı

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip ili Şanlıurfa’da, belediye bütçesinin yüzde 60’ına yakınını gençlik hizmetlerine ayırması ve gençliğe verdiği önem nedeniyle “Gençlerin Ağabeyi” olarak anılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Milli Mücadele’nin başlangıç tarihi olan 19 Mayıs 1919 kadar, 28 Mayıs 2023 tarihinin de Türkiye Yüzyılı için bir dönüm noktası olacağını belirten Başkan Mehmet Kuş, gençlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genç ve yenilikçi fikirlerinin yanında yer almasının tarihi bir sorumluluk olduğunu söyledi.
Başkan Kuş, “Binlerce yıllık hürriyet ve bağımsızlık aşkımızın eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak amacıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele’nin başladığı bu günü Türk gençliğine armağan ederek, büyük ve önemli bir mesaj vermiştir” dedi.
Başkan Kuş, mesajında şunları dile getirdi:
Zorluklar ve imkânsızlıklara, düşman kuvvetlerinin yurdun her karış toprağını işgal etmiş olmalarına rağmen büyük bir azim ve kararlılıkla 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a ayak basan Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurmuş ve 29 Ekim 1923’te yeni Türk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm dünyaya ilan etmeyi başarmış askeri ve siyasi bir dehadır. 
Birinci Dünya Savaşı’nın ardından dağılan Osmanlı İmparatorluğu kurtuluş çareleri aradığı ve halk dahil çok büyük bir kesimin düşmana teslim olmayı düşündüğü bir zamanda ortaya çıkan büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletine güvenerek başlattığı kurtuluş mücadelesi, bir anda tüm halkın fikirlerini yenilemiş, gençleştirmiştir. Bu yenilenme, O’nun ifadesiyle “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir” sözüyle anlam bulmuştur.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde adımlarını attığımız Türkiye Yüzyılı, bu 19 Mayıs’ta daha bir mana taşımakta, sadece yaş olarak değil tüm milletimizin aynı heyecan ve birliktelik bilinciyle hareket etmesi gerçeğini önümüze koymaktadır. Çünkü aradan yüz yıl geçmiş olsa bile aynı düşmanlar milletimizi paramparça etmek, devletimizi yıkmak niyetinden vazgeçmiş değillerdir.
Kurtuluş Mücadelemizden bugüne kadar hain emellerinden vazgeçmeyen düşmanlarımız, bugün de gerek besledikleri terör örgütleri, gerekse kol kanat gerdikleri, bizzat yönlendirdiklerini itiraf ettikleri siyasi yapılarla amaçlarına ulaşmaya çalışmaktadırlar. Milletçe büyük acılar çekmemizin, medeniyet yarışında geri kalışımızın ana sebebi bundan başkası değildir. Daha önceki gün Şırnak’ta hain terör örgütleriyle mücadelede şehit düşen Kahraman Mehmetçiklerimizin üzüntüsü münasebetiyle bu yılki Gençlik Haftası kutlama programlarımızı ertelemek zorunda kaldık. 
Milletimiz için bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919 tarihi gibi, 28 Mayıs 2023’te yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminin de bir dönüm noktası olacağını biliyoruz. Milletimizin yirmi bir yılda her alanda yakaladığı istikrarın devamı, Türkiye Yüzyılı için gençlerimizin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın genç ve yenilikçi fikirlerinin yanında yer alması tarihi bir sorumluluktur.
Tüm kamu kuruluşlarımızda olduğu gibi, Eyyübiye Belediyesi olarak enerjimizi ve devletimizin sağladığı maddi imkânlarımızı geleceğimiz olan siz gençler için seferber etmeye, başta eğitim ve istihdam olmak üzere her alanda yanınızda olmaya devam edeceğimizden emin olmanızı istirham ediyorum.
19 Mayıs’lar, yaşadığımız tüm zorluklara rağmen binlerce yıllık devlet geleneğimize sahip çıkmamızla asıl anlamını bulacaktır. Bu günün hem geçmişten günümüze aziz milletimizin yaşadığı serüveni hem de kahraman ecdadımızın emanetine sahip çıkmanın önemini anlamak için fırsat olmasını diliyorum.
Bu vesile ile; bizlere yeni bir devlet armağan ederek kıyamete kadar başı dik, alnı açık şekilde yaşamamızı temin eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, milletimizin birlik beraberliği, kutsal vatan toprağımız, hürriyet ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımız, tüm kutsal değerlerimiz uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi sonsuz bir saygı ve hürmetle anıyorum.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

AdminAdmin