SİYASET
Giriş Tarihi : 23-08-2022 14:08

GES projesi için CHP bölgede çalışma başlattı

GES projesi için CHP bölgede çalışma başlattı

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Şanlıurfa’da yaşanan enerji problemlerini kökünden çözecek GES projesi için CHP'nin bölgede çalışma başladığını söyledi. 

Başkan Karadağ CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın 2 Eylül’de Şanlıurfa'ya gelerek çalışmaları başlatacağını belirtti.
CHP Şanlıurfa'da çiftçiye bedava elektrik sağlayacak kısa adı GES olan Güneş Enerji Sistemini kurmak için düğmeye bastı.

GES PROJESİ İLE 6 İLDE 10 DÖNÜMLÜK ÜRETİM ÜSSÜ
Proje kapsamında kurulacak güneş enerji santraliyle 6 ilde çiftçilerin sulama suyu elektriğinin bedava verileceği, 10 bin dönümde üretim üssü kurulacak. Güneş tarlasından elde edilen gelirle Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinde çiftçilere sulama suyu elektriğini bedava verilecek.

ÇİFTÇİYE BEDAVA ELEKTRİK SAĞLANACAK
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun proje için çalışmalar başlattığını belirten CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, "Şanlıurfa'nın en önemli problemi Enerjidir. Tarımın başkenti Şanlıurfa'dır. Çiftçinin ürettiği ürünlerden ciddi gelirler elde ediyoruz. Bu yıl içerisinde  Enerji eksikliği ve yağışların da azalmasında dolayı ürünlerin rekoltesinde eksilme oldu. Türkiye'nin dört bir yanına mevsimlik tarım işçisi  gönderiyoruz. Şanlıurfa'daki enerji sorununu çözersek tarım işçileri de kendi şehrinde kolaylıkla tarım yapabilecekler. CHP İktidara geldiğinde Şanlıurfa'ya ilk müjdesi Güneş Enerji panellerini tarlalara kurup bedava elektriği çiftçiye vermek olacak."dedi.

KILIÇDAROĞLU GES PROJESİ İÇİN YARDIMCISINI BÖLGEYE GÖNDERİYOR
Şanlıurfa'da tarıma elverişli olmayan taşlık arazilerde güneş enerjisi tarlaları kurup çiftçiye bedava elektrik vereceğiz' sözü veren Kılıçdaroğlu'nun bu konuda gerekli araştırmaların yapılması için yardımcısı Ahmet Akın'ı görevlendirdiğini belirten Başkan Karadağ, "Enerjiden sorumlu, Genel Başkan Yardımcımız Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın İle, bizim iktidarımızda, GAP projesinin tamamlanması ve Güneş Tarlaları projesi için görüşme gerçekleştirdik. Güneş Tarlaları Projesi çalışmaları kapsamında, Genel Başkan Yrd. Ahmet Akın ve beraberindeki heyet 2 Eylül'de Şanlıurfa'da olacaktır. Proje heyeti şehrimizde yapacağı basın açıklaması ardından Güneş Panellerinin yerleştirileceği koordinatları kamuoyu ile paylaşacak.'' şeklinde konuştu.

AdminAdmin