SİYASET
Giriş Tarihi : 02-03-2023 23:35

Kılıçdaroğlu İsmi Öne Çıkınca İyi Partililer Tweet Attı

Kılıçdaroğlu İsmi Öne Çıkınca İyi Partililer Tweet Attı

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu ve Millet İttifakı'na dönüşen Altılı Masa, bugün 12'nci toplantısında Cumhurbaşkanı adayının belirlemesi gündemiyle toplandı.

5.5 saat süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada "Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz" denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ismi ön plana çıkmasından sonra iyi partinin önemli ismi tweet attı.

6’lı Masa açıklamasından sonra İYİ Partili Dikbayır önce tweet attı sonra sildi.

Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi gündemiyle 12. defa bir araya gelen 6'lı Masa toplantısı sonrası İYİ Partili isimden dikkat çeken bir açıklama geldi. İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, "Millet 5'ten büyüktür" paylaşımını yaptı, kısa bir süre sonra paylaşımını sildi.

Meral Akşener de toplantıdan sonra genel merkezde kurmaylarıyla buluştu. Toplantıda Akşener’in altılı masa toplantısının içeriğine dair kurmaylarını bilgilendirdiği öğrenildi.



 

AdminAdmin