KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 24-03-2023 18:40   Güncelleme : 24-03-2023 18:41

ŞAİR YAZAR ASLAN'DAN BİR KİTAP DAHA....

ŞAİR YAZAR ASLAN'DAN BİR KİTAP DAHA....

Şair -Yazar Fatmagül Aslan'ın "Aşk Şiirle Olur Sandım 2" isimli kitabı çıktı. 

Şiir denemelerine Edebiyat öğretmeni olan babası Hasan Sağlam'ın teşvikleriyle ilkokul yıllarından itibaren başlayan  ,  “okumayı, yazmayı tutkuyla seven, ışıltılı hayallerini dizelere döken, Aslan Şair - Yazar camiasında öne çıkan bir isim olarak dikkat çekiyor. 

Şiirlerinde aşk, ihanet, yalnızlık, çaresizlik, hüzün, yaşama sevinci, gönül yorgunluğu, isyan, tutku gibi bireysel temalarını işleyen , Fatmagül Aslan ikinci kitabında da kendisini etkileyen her konuya yer vermiş. 

İlk kitabını Mart 2021 tarihinde " Aşk Şiirler Olur Sandım 1 " adıyla Ubuntu Yayınları tarafından çıkararak okuyucularına buluşturan Aslan'ın ikinci şiir kitabı da kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı  

Aşk Şiirle Olur Sandım 2" isimli kitabında " Bu ikinci kitap,  artık aşktan başka şeyler söyleme zamanı gelmiş hatta geçmiştir " anektoduyla Şiir kitabının startını veren Şair Yazar bir kez daha  Ubuntu Yayınevi tarafından çıkarttığı 136 sayfalık şiir kitabında " Anneme , İzliyor, Rüya ,Sorumsuz ,Yine Bitti, Biliyoruz, Gel ,Tesadüfler vs .... gibi şiirleriyle gönüllere tercüman oluyor. 

Yeni kitabında, kurgusuz bir yaşanmışlığı okuyucuya içtenlikle yansıtmaya çalışmış olan Aslan  “Şiirler, bazen keyifle, bazen hüzünle okunsun, adeta  okuyanların yüreğine dokunsun, içini ısıtsın.” istemiş. Uzunlu kısalı şiirlerinde ölçü kullandığı da olmuş kullanmadığı da, ahengi seçtiği sözcüklerle sağlamaya çalışmış, mısra kaymalarından sık sık faydalanmış, edebi sanatlara bolca yer vermiş.

Şiir denemelerine Edebiyat öğretmeni olan babası Hasan Sağlam'ın teşvikleriyle ilkokul yıllarından itibaren başlayan  Şair - Yazar Fatmagül Aslan Üniversite yıllarında çeşitli şiir etkinlikleri düzenlemiştir.

FATMAGÜL ASLAN KİMDİR....

21 Haziran 1974 yılında Konya'nın Doğanhisar ilçesinde doğdu. İlk Orta ve Lise eğitimini ülkemizin yeşil doğasıyla ünlü Doğanhisar'da tamamladı .1998 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.Aslan İlk görev yeri olan Akşehir'de meslektaşı Dr.Tuncay Aslan ile evlendi. 2006 yılından bu yana uzmanlık eğitimi görmek için geldiği Antalya ilinde yaşamaktadır  .H.Tunay ve Tuna isminde iki erkek  çocuğu annesidir. S.B.Ü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Antalya Çocuk izlem merkezinde Adli Tıp Uzmanı olarak çalışmaktadır.

AdminAdmin