EĞİTİM
Giriş Tarihi : 01-03-2023 12:10   Güncelleme : 01-03-2023 12:26

Şanlıurfa`da Ders Zili Çaldı

Kahramanmaraş depreminin ardından Şanlıurfa’da ertelenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ikinci dönemi, bugün Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın katılımıyla başladı.

Şanlıurfa`da Ders Zili Çaldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan iki büyük depremin ardından 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ikinci döneminin açılışı ertelenmişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvim doğrultusunda, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş dışındaki 71 ilde okullar 20 Şubat Pazartesi günü itibarıyla açıldı. Bakanlık, daha sonra Şanlıurfa’da okulların 1 Mart’ta açılacağını kararlaştırdı. Böylece uzun süre okullarından uzakta kalan depremzede öğrenciler, bugün 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ikinci dönemine başlamış oldu.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da, Yunus Emre İMKB İlkokulunda düzenlenen 2. yarıyıl açılış programına katıldı. Öğrencilerle yakından ilgilenerek sohbet eden Vali Ayhan, öğretmen ve öğrencilere iyi bir eğitim dönemi geçirmelerini temenni etti.

İkinci dönemin ilk ders ziliyle birlikte sınıflarına kavuşan öğrencileri ziyaret eden Vali Ayhan, öğretmenlerle de öğretmenler odasında bir araya geldi. Vali Ayhan yaptığı konuşmada, “Eğitime dört elle sarılmamız gereken bir süreçteyiz, yeni eğitim dönemimiz hayırlı olsun. Yeni dönem güzel hadiselere vesile olsun” dedi.



 

AdminAdmin