EKONOMİ
Giriş Tarihi : 17-11-2022 13:11

ŞUTSO 2022-2026 DÖNEMİ İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) 2022-2026 Dönemi İlk Meclis Toplantısı, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

ŞUTSO 2022-2026 DÖNEMİ İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gerçekleşen Meclis Toplantısı’nda, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Meclis Üyeleri Halil Peltek, İsa Gökmen, Cihan Oktay, Serhat Gerger ve İsmet Yıldırım gündem dışı bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından, olağan meclis toplantısına geçildi. 2022 Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Meclis görevleri toplantılar hakkında bilgilendirme, TOBB Kanunu Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği hakkında bilgilendirme, AB Bilgi Merkezi Tanıtımı ve Projeler hakkında bilgilendirme, Ekim ayı mizanı, Hesapları İnceleme Komisyonunun belirlenmesi gündemiyle Meclis Başkanı Serhat Karadağ başkanlığında yapıldı.
Toplantı, Meclis Başkanı Serhat Karadağ’ın açılış konuşmasıyla başladı. Meclis Başkanı Serhat Karadağ açılış konuşmasında şunları kaydetti: “Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 2022 Kasım Ayı olağan Meclis Toplantısı'na hoş geldiniz. Hepinizi, şahsım ve meclis divanı adına saygıyla selamlıyor, Kasım ayı meclis toplantımızı açıyorum.
Değerli Meclis Üyeleri, 2022-2026 ŞUTSO Meclis ve Meslek Komiteleri Görev Döneminin ilk meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. 41’i yeni 77 meclis üyemizin, sahip oldukları bilgi birikimi ve tecrübeleriyle Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapacağı tüm çalışmalara katkı koyacağına inancımız tamdır.
Siz değerli Meclis üyelerimizin gösterdiği teveccüh, önümüzdeki dönem için sorumluluklarımızı daha da arttırdı. 29 meslek grubumuzun oylarıyla seçilen meclis üyelerimizi ve meslek komitesi üyelerimizi, meclisimizin oylarıyla göreve gelen Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerimizi, Meclis Başkanlık Divanımızı, Disiplin Kurulu Üyelerimizi ve TOBB Genel Kurul Delegelerimizi bir kez daha tebrik ediyor; sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu yeni bir çalışma dönemi geçirmelerini diliyorum.
Bizler birlikte yöneteceğiz dedik, o vizyonla çalışma proseslerimizi oluşturduk. Tarım, sanayi, turizm ve ilimizin en büyük sektörlerinden olan inşaat sektörü için hızlıca çözüm üretme potansiyelimizi belirledik. Problemlere çözüm üretirken, ekonomik büyümeye ivme kazandıracak yeni projelerimizi hazırladık. 2022-2026 döneminde, çağdaş ve yenilikçi bir yönetim anlayışını hâkim kılan, üyelerimize daha hızlı ve modern bir hizmet verecek bir yapıyı kurgulamak üzere yola çıktık. Hep birlikte, ortak akılla bu yapıyı en kısa zamanda oluşturacağız.
Değerli Meclis Üyeleri, bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, ilk meclis toplantımızın başarılı geçmesini diliyor, hepinizi, şahsım ve meclis divanı adına bir kez daha saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim de bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Başkan Yetim konuşmasında şunları kaydetti: “Sayın Başkan Değerli Meclis Üyeleri, Hepinizi saygıyla selamlıyor, 128 yıllık geçmişe sahip, bölgemizin sayılı, ilimizin en büyük sivil toplum kuruluşu Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda sizlerle bir arada olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum.
Siz değerli Meclis Üyelerimiz nezdinde, tüm Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine seçimlerde gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum. Odamıza, şehrimize ve demokrasiye yaraşır bir seçim geçirdik. Biz birlikte yöneteceğiz diye yola çıktık ve bu yolda aksaklığa mahal vermeden ilerleyeceğiz. Şimdi sıra; hep birlikte, tek yürek, tek ses olarak üyelerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaya geldi. Ben, hep birlikte en güzel projelere imza atacağımıza, hizmet kalitesi yüksek Odalardan biri olacağımıza yürekten inanıyorum.
Hepimizin yeni görevlerini tebrik ediyor, hep birlikte başarılı bir dönem geçirmeyi temenni ediyorum. Önceki dönem birlikte çalıştığımız Yönetim Kurulu Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma, tüm Meclis, Meslek Komite ve Disiplin Kurulu üyelerimize Odamıza kattıkları değer için de yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde birlik ve beraberlik içerisinde başarılarla dolu bir dönem yaşar, başarılı çalışmalara imza atarız.
Değerli Meclis Üyeleri, Meclis ve Meslek Komite Üyelerimiz genç ve dinamik üyelerden oluştu bu gençliğin enerjisini kullanmalıyız. Büyüklerimizin tecrübeleri ile Odamızın bilgi birikimi ile kurumsal hafızası ile bu gençliği birleştirmeliyiz. Bir şeyin altını çok net çizmek istiyorum, Meclis Üyelerimiz ve Meslek Komitelerimiz çalıştıkça, komitelerimiz sektörlerindeki gelişmeler ile ilgili bizi destekledikçe biz çok daha güçlü olur, daha doğru adımlar atarız. Bu sorumlulukla hassas bir çalışma dönemini hep birlikte geçireceğiz.
Unutmamalıyız ki, Şanlıurfa ticari hayatının temsilcisi olan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın aktifliği ve gücü, sizlerin çalışmalarıyla doğru orantılıdır.
Sözlerime son verirken yeni dönemin Şanlıurfa ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantı, konuşmaların, gündem maddelerinin görüşülmesi ve oylanmasının akabinde sona erdi.

 

AdminAdmin