GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-09-2022 12:54

ŞUTSO’NU BAŞVURUSUNU YAPTIĞI ŞANLIURFA KETEN KÖYNEĞİ FISTIĞI’DA TESCİLLENDİ

ŞUTSO’NU BAŞVURUSUNU YAPTIĞI ŞANLIURFA KETEN KÖYNEĞİ FISTIĞI’DA TESCİLLENDİ

Şanlıurfa deyince akıllara gelen önemli değerlerden olan Şanlıurfa/Urfa Keten Köyneği Fıstığı’da, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret belgesi aldı. 
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından 31.12.2020 başvurusu yapılan, Şanlıurfa/Urfa Keten Köyneği Fıstığı, tescil belgesini aldı. Yöresel ürünleriyle önde gelen illerden olan Şanlıurfa’da, Şanlıurfa/Urfa Keten Köyneği Fıstığı’nın da tescil belgesi almasıyla tescilli ürün sayısı 42’ye yükseldi.
Türkiye'nin kadim kentlerinden biri olan, sahip olduğu değerlerle de geniş bir kültür potansiyelini bünyesinde barındıran Şanlıurfa’nın, önemli bir değeri daha tescil aldı. Çiğköfte, sadeyağ, külünce, tırnaklı ekmek, ciğer kebabı ve daha birçok lezzetinin coğrafi işarete sahip olduğu Şanlıurfa’da Şanlıurfa/Urfa Keten Köyneği Fıstığı’nın tesciliyle birlikte coğrafi işaretli ürün sayısı da 42’ye yükseldi. Bu ürünlerin 28’i ŞUTSO’nun başvurusuyla tescil belgesi aldı.  
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, kentin 42 ürününün coğrafi işaret aldığını ve bunların 28 âdetinin ŞUTSO tarafından gerçekleştirildiğini, amaçlarının Şanlıurfa kültürel öğelerini ve yöresel lezzetlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi. Başkan Peltek, “Yaklaşık 3 yıl süren çalışmalarımız neticesinde; Şanlıurfa/Urfa Keten Köyneği Fıstığı 16 Eylül 2022 tarihinde, 1224 tescil numarasıyla tescillendi. Coğrafi işaret tescili, ürünlere katma değer katması ve hak ettiği değere ulaşması açısından çok önemli bir çalışmadır.  Coğrafi işaret tescili alınan ürünlerin ekonomiye kazandırılması ve tanıtımı için de çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Gerçekleşen belge teslim töreninde, Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’in yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çalışkan, Metin Baydar, M.Sait Aydın ve Mustafa Direkçi, SUTAD Genel Başkanı Uğur Büyükhatipoğlu da yer aldı.

 

AdminAdmin