GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-08-2022 16:28

VALİ AYHAN, SURİYELİ KANAAT ÖNDERLERİ İLE BULUŞTU

VALİ AYHAN, SURİYELİ KANAAT ÖNDERLERİ İLE BULUŞTU

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Suriyeli kanaat önderleri ile buluştu. Suriyeli misafirleri dinleyen Vali Ayhan "Ensar ve muhacir tadında bugüne kadar gelen ilişkilerin sürmesini ve misafirlerimizin yapılan provokasyonların içinde olmamalarını istiyorum" dedi. 

Şanlıurfa'da toplumun her kesimi ile buluşmalarını sürdüren Vali Salih Ayhan, bu kez Suriyeli kanaat önderleriyle bir araya geldi. Buluşmada kanaat önderlerini dinleyen Vali Ayhan, iki ülke insanlarının binlerce yıla varan bir süreç içerisinde kardeşlik hukuku ile bugünlere geldiğini kaydetti.
Türkiye'nin her zaman mazlumdan yana duruş sergilediğini ve bunun en güzel tanıklarının Suriyeli misafirler olduğunun altını çizen Vali Ayhan, "Suriyeli misafirlerimizle birlikte ensar ve muhacir tadında yaşam sürdürmeye devam ediyoruz. Suriye'deki durumun normale dönmesi ve buradaki kardeşlerimizin ülkelerine dönmesine kadar bu durumun sürmesini istiyorum. Sorumluluk alanımızda olan bölgelere zaman elverdikçe ziyaret ediyorum. Güvenlik ve asayişler ile sağlıktan diğer sosyal faaliyetlere ve ekonomik gelişmeye kadar güvenli bölgeleri destekliyor ve bu bölgenin ihya olmasını istiyoruz" dedi.

"PROVOKASYONLARA İZİN VERMEYECEĞİZ"
Sosyal entegrasyonun hassasiyetle kurulduğu ve iki ülke insanının birlikte yaşadığı en güzel adreslerden birinin Şanlıurfa olduğunu da sözlerinde ifade eden Vali Ayhan, olası provokasyonlara alet olunmaması konusunda kanaat önderlerinin de çağrılarda bulunmasının önemine değindi. 
Benzer girişimlere izin verilmeyeceğini belirten Vali Ayhan, "Kötü niyetli insanlara malzeme vermeyelim. Kardeşlik hukukumuzu zedeleyecek davranışlardan uzak duralım. Son günlerde yaşanan olaylara paralel tahrik ve provokasyonlar yapılıyor ama bunlara izin verilmemesi ve kapılmamasını sizlerden istiyorum. Sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlara asla ve hiç bir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Bu hassasiyetimizi Suriyeli misafirlerimizle paylaşmak istiyorum. Bizim olduğu kadar, Suriyeli kardeşlerimizin de bölgemiz insanının kültür ve yaşam tarzlarına daha da dikkat ederek yaşamlarını sürdürmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu. 
Buluşma daha sonra ikili sohbet eşliğinde devam etti.

AdminAdmin