YEREL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 18:10

Vali Salih Ayhan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Vali Salih Ayhan'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında,  Birleşmiş Milletler öncülüğünde tüm dünyada kabul gören 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak unsurlara dair farkındalığımızı artırması bakımından ehemmiyet taşıyan bir gündür.
Engelli kardeşlerimizi hatırlamak, onların yaşadıklarıyla empati kurmak ve başarılarının farkına varmak için yılın tek bir günü elbette yeterli değildir. Bizler her daim kardeşlerimizi hatırlamaya, yalnız olmadıklarını hissettirmeye gayret gösteriyoruz. Her durumda ve her zaman onların yanındayız. 
Bu dünyada var olan her şey, biz insanlar için. Bunu idrak ederek yaşamak, dikkat etmemiz gereken en önemli noktadır. Önümüzdeki hayat yolculuğunda, kendimizin ya da sevdiklerimizin ne tür imtihanlarla karşılaşacağını bilemeyiz. ‘’Ne olduğuna değil ne olacağına bak.’’ diye boşuna söylememişler. Bu yüzden herkese karşı iyi niyetle ve samimiyetle yaklaşmak, bizi iyi insan yapan erdemlerden birisi olacaktır. Çünkü hepimiz eşitiz, hepimiz gündelik yaşamın içerisinde aynı rolleri paylaşıyoruz.
Engelli kardeşlerimiz de ''engel'' kelimesine takılmadan el sanatlarında, sporda, müzikte, resimde ve daha pek çok alanda, hayatın tam merkezinde '’Biz de varız.'' diyerek yeteneklerini sergiliyorlar. Dünyanın gidişatını değiştirecek hamlelerde bulunabilmek için çok fazla şeye gerek yok! Yalnızca, inanmış ve sağlam bir kalbe ihtiyaç var. Onlar yeter ki hayaller kursunlar, kendilerine hedefler belirlesinler… Devlet olarak bizler, onların hayallerini gerçeğe çevirme noktasında her daim elimizden geleni yapacağız. 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata katılımda gösterdikleri gayretlerden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum.
Engelli kardeşlerimizin önündeki bütün zorlukların düzlük olduğu, fani bedenlerimize ait olan farklılıkların bizi insan olarak ayırmadığı, eşit, mutlu ve huzurlu bir dünya temenni ediyorum…

 

AdminAdmin