YEREL
Giriş Tarihi : 28-12-2022 13:39

Valilik Koordinasyonunda Alınan Yılbaşı Tedbirleri Açıklandı

İlimizde vatandaşlarımızın yılbaşını huzur, barış ve güvenlik içerisinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşlarımızın istek ve şikâyetlerinin zamanında değerlendirilebilmesi için Valiliğimizce aşağıda belirtilen tedbirler alınmıştır:

Valilik Koordinasyonunda Alınan Yılbaşı Tedbirleri Açıklandı

1. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, 28.12.2022 günü saat 08.00 ile 03.01.2023 günü saat 08.00 arasında halkın yoğun olarak bulunduğu sorumluluk bölgeleri itibarıyla huzur planlarını uygulamaya koyacaklardır. Halkın alışveriş yaptığı yerlerde, otogar ve şehir içi otobüs duraklarında, üniversite çevresinde en üst düzeyde güvenlik tedbirleri alınacak; yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi yollar ve karayolları üzerinde görev yapacak trafik ekipleri veya timlerinin sayıları artırılacak; devriye ve nöbet hizmetleri uygulanacaktır.

2. Belediyelerce toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak; itfaiye, su, kanalizasyon ve doğal gaz arıza ekipleri hazır hale getirilecek, nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır.

3. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce kaçak, sahte içki üretimi ve dağıtımının engellenmesi noktasında gerekli denetimler yapılarak (yılbaşı gecesi dahil), sahte, bandrolsüz içki satışı yapanların tespiti ile haklarında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

4. Gıda üreten iş yerleri ile gıda satışını yapan toplu tüketim yerlerinde, gıda güvenliğine ve tüketicinin aldatılmasının önlenmesine yönelik kontroller sıklaştırılacaktır.

 

AdminAdmin