Asıl Beka Sorunu Uyuşturucu Bataklığındaki Gençlik!

Madde bağımlılarının meskeni haline gelen metruk evlerde incelemelerde bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu belirterek, önlem alınması ve uyuşturucu ile mücadele konusunda bazı çözüm yollarını da sunarak yetkililere çağrıda bulundu.

SİYASET - 09-12-2022 10:13

Asıl Beka Sorunu Uyuşturucu Bataklığındaki Gençlik!

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta madde bağımlılarının meskeni haline gelen ve mahalle sakinlerini tedirgin eden metruk evleri gündeme taşıdı.

Can ve mal güvenliklerinin tehlikede olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, "Bu evler madde bağımlılarının oteli olmuş! Şanlıurfa'nın bütün uyuşturucu kullanıcıları burada! Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş buraya gelip, burayı yıkacağız dedi. Gitti ve bir daha da yanımıza uğramadı. Çocuklarımızı okula kendimiz bırakıyoruz. En büyük sıkıntımız, metruk binaların yıkılmamasıdır" dediler.

Eşim olmasaydı hayatta olmayacaktım

Madde bağımlılarının cirit attığı mahallede ise bir kadını kocası son anda ölümden kurtardı! Eşim olmasaydı şu an hayatta olmayacaktım, diyen bir mahalle sakini, "Hırsız bu kapıdan geldi, boğazıma bıçak dayadı! Buradan atlayıp kaçtı. Eşim olmasaydı beni boğazlayacaktı" dedi.

Mahalle olarak her gece nöbet tutuyoruz!

Her gece mahallede nöbet tuttuklarını söyleyen Eyyübiye Mahalle sakinleri ise; " Mahalle olarak her gece nöbet tutuyoruz! Çocuklarımızı dışarı çıkarmaya korkuyoruz! Görüyorsunuz buralar yarı açık cezaevine döndü! Birçok insan evlerini terk etmek zorunda kaldı" dediler.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Şeyh Maksut, Dede Osman ve Eyyübiye mahallelerinde bulunan metruk evler, madde bağımlılarının meskeni haline gelmiş durumda! Can ve mal güvenliklerinin tehlikede olduğunu söyleyen halk, yetkililerden çözüm bekliyor.

Asıl beka sorunu uyuşturucu bataklığına saplanan gençlerdir

İlçede madde ağımlılarının meskeni haline gelen metruk evlerde incelemelerde bulunan Özaslan, asıl beka sorununun uyuşturucu bataklığına saplanan gençler olduğunu vurguladı.

Özaslan, "Burası Dede Osman Mahallesi. Uyuşturucu bataklığına saplanan gençler buradaki metruk evlere geliyorlar ve burada uyuşturucu kullanıyorlar. Buradaki mahalle sakinlerinin ne can güvenliği ne de mal güvenliği var. Ev sahipleri mağdur edilmeden buradaki metruk evler bir an önce yıkılmalı!" dedi.

Gençlerin çeşitli nedenlerden dolayı uyuşturucu bataklığına saplandığına dikkat çeken Özaslan, "Gençlik uyuşturucu bataklığında! Peki neden? İşsizlik, yoksulluk, yalnızlık hissi, yasal boşluk ve maneviyat eksikliğinden dolayı maalesef gençlik uyuşturucu bataklığına saplanmış durumda!" ifadelerini kullandı.

Gençleri yalnız bırakmayalım

Uyuşturucu bataklığına saplanan gençlerin kurtuluşu için çözüm önerilerinde bulunan Özaslan, "İşsizlik ve yoksullukla mücadele için Organize Sanayi Bölgeleri başta olmak üzere, istihdam alanları için gerekli desteği verip gençlerimiz için iş alanları oluşturmamız gerekiyor. Ne kadar iş, eve o kadar aş demektir.

Ve yalnızlığa karşı ise, lütfen gençlerimizi yalnız bırakmayalım. Onlara değerli olduklarını hissettirelim. Onlarla vakit geçirelim. Evde cep telefonlarına, ne bizler hapsolalım ne de onları hapsedelim. Gençlerimiz çok kıymetlidir.

Yasal boşluğa karşı ise, uyuşturucu sevkiyatı ve uyuşturucu üretimi ile uğraşan, bu işin asıl baronlarına karşı ya idam yasası ya da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası getirilmelidir!

Ve maneviyat eksikliğine karşı ise, bizi biz yapan asıl değerlerimizi tekrar gençlerle buluşturmalıyız" şeklinde konuştu.

Uyuşturucu ile mücadele masası kuralım!

Uyuşturucu ile mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yetersiz olduğunu belirten Özaslan, "Şanlıurfa Valiliği'ne bir çağrıda bulunmak istiyorum; gelin uyuşturucu ile mücadele masası kuralım! Bu masada ilgili tüm kurumlar olsun. Herkes elini taşın altına koysun. Toplumsal mücadele şart! Biz HÜDA PAR olarak, uyuşturucu ile mücadele için her platformda elimizi taşın altına koymaya hazırız ve her zaman bu işe varız" çağrısında bulundu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BALIKAYAĞI KAVŞAĞINDA DİYARBAKIR – ŞANLIURFA İSTİKAMETİ DE TRAFİĞE AÇILDI

BALIKAYAĞI KAVŞAĞINDA DİYARBAKIR – ŞANLIURFA İSTİKAMETİ DE TRAFİĞE AÇILDI

29-03-2024 - SİYASET

TAMMAH AŞİRETİNDEN AK PARTİ’YE TAM DESTEK

TAMMAH AŞİRETİNDEN AK PARTİ’YE TAM DESTEK

29-03-2024 - SİYASET