Atatürk Sergisinin Açılışı Yapıldı

YEREL - 10-11-2022 18:18

Atatürk Sergisinin Açılışı Yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82’nci yıl dönümünde, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de düzenlenen programlarla anıldı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programları, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı.

-Sirenler Çaldı Hayat Durdu

Saatler 09:05’i gösterdiğinde çalınan sirenlerle Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Vatandaşların da saygı duruşuna eşlik ettiği törenin sonunda İstiklal Marşı okundu, ardından göndere çekilen bayrağımız yarıya indirildi.

Programa Vali Salih Ayhan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü, askeri erkân, emniyet güçleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Cumhuriyet Ebediyete Kadar Korunacak

Vali Salih Ayhan, programın sonunda imzaladığı 10 Kasım Şeref Defteri'nde "Bütün insanlığın saygısını, takdirini kazanmış bir asker ve devlet adamı olan Başkomutan Atatürk’ün, Sivas için ayrı bir yeri ve önemi de vardır. İlimizi 6 kez ziyaret eden ve Cumhuriyet’e giden yolda 4 Eylül Sivas Kongresi’ni gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk, Heyet-i Temsiliye üyeleri ile de şehrimizde 108 gün misafir olmuştur. Bizler de bugün, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir milletin mirasçıları olarak; Cumhuriyet’in kazanım ve değerlerine sahip çıkmak ve onun ebediyete kadar payidar kalabilmesi için çalışmak zorundayız. Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan olaylara karşı aynı dirayeti göstermek, Atatürk’ün ve aziz ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyet’i, demokrasiyi, milli iradeyi, millet egemenliğini canla başla korumak asli görevimiz olmalı, bu görevi de gelecek kuşaklara aktarmalıyız. 10 Kasım’lar yas günü değil, O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak, geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz günler olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhu şad olsun.” ifadelerine yer verdi.

 -Atatürk Sergisinin Açılışı Yapıldı

Anma etkinlikleri; '10 Kasım Anılarla Atatürk Sergisi'nin açılışı ile devam etti.

Vali Salih Ayhan ve il protokolünün katılımıyla Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından hazırlanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıl dönümünde anma etkinlikleri kapsamında Atatürk Kongre Müzesi içerisinde Atatürk Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışını gerçekleştiren Vali Ayhan ve il protokolü daha sonra sergiyi gezdi.

-“Oğuzdan Atatürk’e" Tiyatro Oyunu Sergilendi

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde devam eden anma programları, Sivas Valiliği adına Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Yeliz Toraman ile Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Üsteğmen Hakan Girgin'in konuşmalarıyla sürdü.

Konuşmaların ardından Sivas Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi korosu öğrencileri, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerden oluşan eserlerden örnekler seslendirdi.

Programın sonunda, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Halil Erdoğdu’nun yönetmenliğinde hazırlanan “Oğuzdan Atatürk’e" tiyatro oyunu sergilenerek, Türk büyüklerimiz ile tarih sahnesinde Türk’ün gücü canlandırıldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
HALİLİYE BELEDİYESİ İLE DAHA BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞİYOR

HALİLİYE BELEDİYESİ İLE DAHA BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞİYOR

20-04-2024 - YEREL

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA ÜRETİMİNE BAŞLADI

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA ÜRETİMİNE BAŞLADI

20-04-2024 - YEREL