Başkan Şansal Urfalıların Buluşması 5 Mart

Başkan Adnan Şansal: 'İstanbul'da 500 bin Urfalı var ama temsil gücümüz yok. Bu eksikliği Federasyon olarak güç birliğiyle gidereceğiz'

YEREL - 31-01-2023 14:05

Başkan Şansal Urfalıların Buluşması 5 Mart

Şanlıurfa Dernekleri Federasyonunun (ŞANFED) tanıtım toplantısı kentteki özel bir mekanda yapıldı. 

ŞANFED Başkanı Adnan Şansal, medya mensuplarının katıldığı toplantıda, Federasyonun kuruluş amacına ilişkin kısa bilgiler paylaştı.

Şansal, İstanbul'da 500 bine yakın Şanlıurfalı bulunduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:
''Temsil niteliğinde ne bir Belediyede Başkan, Başkan yardımcılığı, Belediye Meclis üyeliği yapan bir Urfalı yok. Bürokraside etkinliğimiz yok. Bu anlamda güç birliği yapmamız gerekiyordu. 1-2 ilçe dışında İstanbul'daki tüm Urfa Derneklerini tek çatı altında toplayarak bu Federasyonu kurduk, STK'lara, ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olacağız. Bugün Hilvan'da 128 öğrencinin bilgisayar ve giyim eşyası ihtiyacını organize ettik. Bu tür desteklerimiz bundan sonra da devam edecektir. 

HİLVAN'DA 128 ÖĞRENCİYE BİLGİSAYAR DESTEĞİ

''İstanbul'da  Urfalı olarak ne bir Belediye Başkanı,  ne Başkan yardımcısı, ne de Belediye Meclis üyesi var.  Temsil niteliğinde Urfa'nın bir ağırlığı yok. Bu anlamda güç birliği sağlamamız gerekiyordu. 1-2 ilçe dışında İstanbul'daki tüm Urfa Derneklerini tek çatı altında toplayarak bu Federasyonu kurduk, STK'lara, ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olacağız. Bugün Hilvan'da 128 öğrencinin bilgisayar ve giyim eşyası ihtiyacını organize ettik. Bu tür desteklerimiz bundan sonra da devam edecektir. 

GÜÇLÜ BİR OLUŞUM İÇİNDEYİZ

Federasyonumuzun kuruluşunda destek olan Siverek, Hilvan, Halfeti, Suruç, Ceylanpınar, Küçükçekmece Şanlıurfalılar Derneği, Esenyurt Şanlıurfalılar Derneği Zeytinburnu Şanlıurfalar Derneği ve Trakya Şanlıurfalılar Derneği Başkanlarına teşekkür ediyorum. 
Güçlü bir oluşum oldu. bunlar tabela Derneği değil, faaliyetleriyle Urfa'ya fayda sağlayan Dernekler.. Örneğin Esenyurt Türkiye'nin en büyük ilçesi.. 1,5 milyonluk nüfusa sahip bir ilçede kendini kabul ettirmiş Urfalılar  Derneği var. Küçükçekmece de, Zeytinburnu da, Siverek ve diğer ilçe Derneklerimiz de öyle. 

URFALILARIN BULUŞMASI 5 MART'TA 

5 Mart Pazar günü İstanbul'da Federasyonumuzun düzenleyeceği bir kahvaltı programı olacak. Biz 'Tirit günü' diyoruz. Sayın Valimiz, Büyükşehir ve ilçe belediye Başkanlarımız başta olmak üzere hemşerilerimizle bir araya geleceğiz''

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
ŞANLIURFALI GENÇLER ŞANMEK İLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

ŞANLIURFALI GENÇLER ŞANMEK İLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

18-04-2024 - YEREL

MART AYINDA ŞANLIURFA GAP HAVALİMANI’NDA 63.014 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ…

MART AYINDA ŞANLIURFA GAP HAVALİMANI’NDA 63.014 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ…

18-04-2024 - YEREL