Bebeğe İlk Eli Değen Ebeler Eğitime Alındı.

Bebeğe İlk Eli Değen Ebeler Eğitime Alındı.

SAĞLIK - 01-11-2022 11:51

Bebeğe İlk Eli Değen Ebeler Eğitime Alındı.

Kamu Özel ve Üniversite hastanelerinden ‘400’ ebenin katılımıyla eğitim ve sağlık paneli düzenlendi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İlimizde Kamu Hastaneleri, Özel hastaneler ve Üniversite hastanelerinden toplamda ‘400’ ebe ‘üç’ günlük eğitime alındı. Eğitimde ilaçsız ağrı azaltma yöntemleri, Doğumda doğru bilinen yanlışlar, Yenidoğan bebeğin ilk bakımı, Gebeyi ilk karşılama, Doğuma hazırlık ve doğumda gebe kaygısının giderilmesi, Anne sütü ve Yenidoğan beslenmesi, Postpartum kanamada gebeye yaklaşım konularında eğitim verilmiştir.

Şanlıurfa İl sağlık müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm “Amacımız bebeğe eli değen tüm sağlık personelin eğitimli olmasıdır. Bu kapsamda müdürlük olarak ilimizde eğitimlerimizi dahada arttırdık, Türkiye'nin değişik ve güzide üniversitelerinden Otör hocalarımızın Eğitici olarak eğitimlere katılması Eğitime ayrı bir kalite katıyor. Bu vesile ile ilimizde ki eğitimcilerimizde bu eğitimlerden faydalanmış oluyor. Bir müddet sonra Kendi eğitimcilerimiz ilimizdeki sağlık personelini eğiteceklerdir.

Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve Yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Bireyin en temel hakkı olan sağlıklı yaşam hakkını doğumdan itibaren sağlayan ebelerimiz, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası anne ve bebek bakımını üstlenerek, son derece önemli bir görevi ifa etmektedirler.

Annelerin hem kendi sağlıkları hem de çocuk gelişimi konularında bilinçlenmelerine vesile olan ebelerimiz, bu yönleriyle toplum sağlığı açısından da son derece büyük bir sorumluluk üstlenmektedirler. Ben il içerisinden ve il dışından Eğitime Katılan tüm hocalara ve Eğitime katılan salonu dolduran Ebelerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ”dedi.

 Bu kapsamda doğumhanede ve Postpartum servislerinde görev yapan ebelerimize İl Sağlık Müdürlüğü hayat el harrani eğitim salonunda 25/10/2022 ve 27/10/2022 tarihlerinde Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği işbirliği ile Prof. Dr. Erdal Sak,  Prof. Dr. Neşe Gülhilali Dr. Hacer Uyanıkoğlu Uzm. Dr. Alev Esercan Doç. Dr. Mert Ulaş Barut Uzm. Dr. İsmail Demir Uzm. Dr. Sibel Gürbüz, İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli Prof. Dr. Serdar CÖMERT ve Konya İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Ebe Leyla PAMUK ve Konya Şehir Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Beyza ÖZCAN’ın katılımıyla eğitim yapılmıştır.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SEÇMENLERE ÇAĞRIDA BULUNAN EKİNCİ, OY KULLANIMININ ÖNEMİNİDE HATIRLATTI

SEÇMENLERE ÇAĞRIDA BULUNAN EKİNCİ, OY KULLANIMININ ÖNEMİNİDE HATIRLATTI

28-03-2024 - SAĞLIK

HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE GENİŞ KATILIMLI ‘GENEL ÜROLOJİ’ TOPLANTISI YAPILDI

HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE GENİŞ KATILIMLI ‘GENEL ÜROLOJİ’ TOPLANTISI YAPILDI

15-03-2024 - SAĞLIK