Şanlıurfa Eğitim Projeleri Hakkındaki Lansman Töreni Gerçekleştirildi

“Eğitim ve Öğretimde Fırsat” lansman töreninde İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün tanıtımlarını yapacağı çok sayıdaki projeler ile hem akademik hem de sosyal anlamda, öğrencilere çeşitli imkânlar sunulacak.

EĞİTİM - 17-11-2022 14:20

Şanlıurfa Eğitim Projeleri Hakkındaki Lansman Töreni Gerçekleştirildi

Şanlıurfa Valiliğimiz himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün eğitim alanında gerçekleştirdiği projeler hakkında düzenlenen lansman, Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda Vali Salih Ayhan ve il protokolümüzün katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’un konuşmaları ile başlayan toplantıda Fevzi Kurt, “Eğitimsiz bir milletin başına gelebilecek tek şey ya esarettir, ya felakettir. Niteliksiz eğitim veren toplumda geri kalmaya mahkûmdur. Bizler ilimizdeki eğitimin niteliğini artırmak, kırsal ve merkez farketmeksizin eğitim kalitesini yükseltmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Özellikle okul müdürlerimizin, başlanılan projeleri sıkı takip etmesi ve geri dönüşleri alması için eş güdümlü olarak sürekli iletişimdeyiz. Sayın Valimizin himayelerinde, kendilerinin destek ve yönlendirmeleriyle ve idealist eğitim kadromuzun sıkı çalışmasıyla başlanılan projelerde başarıya ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi.

Ağaç yaş iken eğilir düsturuyla, okul öncesi eğitimden liseye kadar, eğitim işini sıkı tutmalıyız.
İl Millî Eğitim Müdürü Fevzi Kurt’un konuşmalarından sonra lansman ve ilimizdeki eğitim hakkında düşüncelerini ifade etmek için kürsüye gelen Vali Salih Ayhan hitaplarında, “Millî Eğitim projelerimizin lansman törenine hepiniz hoş geldiniz. İnsanı eşrefi mahlukat, yani yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir anlayışla, bu şehirdeki insanlarımıza katkı sunmak için, her geçen gün daha da artan bir şevkle çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, insan faktörü bir ülkenin sahip olduğu en değerli varlıktır. Ülkeyi altınlar, petroller kurtarmaz yalnızca. Bir ülkenin yüksek gelişmişlik seviyesine çıkabilmesi, günümüz dünyasında; bilgiden, eğitimden, teknolojiden ve bunlara sahip vizyonlu insanlarının var olmasından geçmektedir. Ülkedeki mevcut insan kaynağının bu tarz beceri seviyesi geliştirilmeden, kalkınmış ülke olmak mümkün değildir. Böyle geniş bir perspektiften bakarak eğitim hususunun önemini düşünmek gerekiyor. Bu anlayış, eğitim konusunu şehrimizde en öncelikli noktaya koymak adına oldukça yeterli bir argüman. Ağaç yaşken eğilir, demiş atalarımız. Bizler de; bu ülkeyi aydınlık yarınlara götürecek vizyonlu insan kaynağını, küçüklükten itibaren düzgün bir şekilde eğitmeliyiz. Aksini yapıp da çeşitli dertlere düçar olmaya lüzum yok. Tedbirimizi alalım.” diyerek başladı.

Bir toplumun aydınlanmasındaki en büyük pay, o ülkenin evlatlarındadır. Evlatlarımızı, nakış nakış işleyerek yetiştirmeliyiz.
Vali Ayhan sözlerinin devamında, “Aileden başlayıp okulla taçlanan ve toplum hayatının diğer unsurlarıyla zenginleşen eğitim sürecini, evlatlarımız için en verimli şekilde düzenleyip kullanmalıyız. Bir toplumun aydınlanmasındaki en büyük pay, o ülkenin evlatlarındadır. Evlatlarımızı, nakış nakış işleyerek yetiştirmeliyiz. Evrensel değer ilkelerinin tümüne vakıf, milletine ve kendi değerlerine gönülden bağlı, hoşgörülü, saygılı, çalışkan bir gençliğe sahip olan bir ülkenin elbette geleceği de aydınlık olacaktır. Ülkemizin geleceğini şekillendirmek adına bu denli önem arz eden evlatlarımıza, eğitim noktasında elimizden gelen her türlü imkânı sunmayı da kendimize yüce bir görev bildik. Bu uğurda birçok projeyi hayata geçirdik. Fırat’ın Çocukları olsun, Urfa Okuyor projesi olsun, hepsi çok güzel bir şekilde ilerliyor. Fırat’ın Çocukları Takımına Sahip Çıkıyor projesinde Şanlıurfaspor’un maç günlerinde bir araya geldiğimiz evlatlarımızın gözündeki o heyecanı, o memnuniyet duygusunu görüyorum ya, işte o benim için dünyalara bedel. Bu şehirde 747 Bin öğrencimiz var. Ülkemizin en genç nüfusuna sahip iliyiz. Pırıl pırıl gençliğe sahip bir şehir burası.Bu evlatlarımızın elinden tutarsak, onlara çeşitli imkânları verirsek, inanıyorum ki çok ama çok güzel sonuçlar elde edeceğiz. Düzenli sulanan, bakımına imtina edilen her çiçek, tüm coşkusuyla açar. Yeter ki hayatımızdaki en güzel çiçek olan evlatlarımıza bu imkânları tanıyalım.” dedi.
Lansman programı; Vali Salih Ayhan tarafından başlatılan ve kendisi tarafından titizlikle takip edilen “Urfa Okuyor” projesi kapsamında, konferans salonundaki herkesin katılımıyla kitap okuma etkinliği yapılarak devam etti..
Tören, Vali Ayhan’ın öğrenciler ile öğretmenlere kitap dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi sonrasında son buldu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Harran Üniversitesi, Denizcilikte Çevre Dostu Çözümler Üretecek

Harran Üniversitesi, Denizcilikte Çevre Dostu Çözümler Üretecek

14-02-2024 - EĞİTİM

ŞANLIURFA EĞİTİMİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

ŞANLIURFA EĞİTİMİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

09-02-2024 - EĞİTİM