Şanlıurfa’da İş Güvenliğine Dernek Çatısı

GİSP-DER’in 2. Olağan Genel Toplantısı Şanlıurfa’da Yapıldı

GÜNCEL - 16-11-2022 16:55

Şanlıurfa’da İş Güvenliğine Dernek Çatısı

Kamu, STK ve özel sektörleriyle işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdüren Güneydoğu İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (GİSP-DER) 2. Olağan genel toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıda mesleksel değerleri korumak ve mesleğin hak ettiği değeri kazanması için mücadelenin süreceği belirtildi.
2012 yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ülkede İş Güvenliği kavramı ve iş sağlığı ve güvenliği Profesyonellerinin görevi daha önemli hale gelmesinin ardından Bu tarihten itibaren ortaya çıkan önemli gelişmelerden birisi de bu konudaki sivil toplum örgütlerindeki artışı oldu. Kuruluşunu tamamlayarak çalışmalarını sürdüren Güneydoğu İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (GİSP-DER) 2. Genel Toplantısını gerçekleştirdi.
GİSP-DER tarafından Haliliye Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür merkezi konferans salonundan gerçekleşen toplantıya Dernek Başkanı Hanifi Şahin, yönetim kurulu üyeleri ile Şanlıurfa genelinde toplantıya katılım gösteren 60 dernek üyesi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GİSP-DER Başkanı Hanifi Şahin, amaçlarının iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışanlar arasında maddi ve manevi yönden dayanışma, yardımlaşma ve işbirliğini sağlamak, mesleki ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde çalışmalar yapmak, Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatının geliştirilmesine, ortak mesleki bilinç oluşturulmasına katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Şahin, konuşmasının devamında, “İSG Profesyonellerinin mesleki bilgi düzeylerini artırarak, başta Şanlıurfa’daki kamu, özel kuruluşlar ve STK ‘larla iş birliği içinde toplumdaki yaşam güvenliği bilincini ve güvenlik kültürünü en üst düzeye taşıma hedefleri doğrultusunda çalışıyoruz” diye konuştu.
GİSP-DER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Uğurların Moderatörlüğünde devam eden toplantı Dünya ve Türkiye’de İSG’nin Gelişimi hakkında Abdullah Kırmızı ile İş Kazası Sonrası alınacak Reaksiyon ve Tespit ve Öneri defteri hakkında Kemal Torgut’un sunumlarıyla devam etti.
GİSP-DER’in 2. Genel toplantısı dilek ve temennilerin ardından Yönetim Kurulu üyeleri ile dernek üyelerinin toplu olarak çektiği hatıra fotoğrafıyla son buldu.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Esra Erol, Ozan’ın Avusturya’daki annesini ve Abu Dabi’daki ablasını buldu!

Esra Erol, Ozan’ın Avusturya’daki annesini ve Abu Dabi’daki ablasını buldu!

01-03-2024 - GÜNCEL

Türkiye’de Bir İlk! Yapay Zekadan Aşk Tavsiyeleri

Türkiye’de Bir İlk! Yapay Zekadan Aşk Tavsiyeleri

27-02-2024 - GÜNCEL