ŞUTSO’DAN NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİLMESİ’NE YENİ DESTEK

Şanlıurfa imalat sanayiinde nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması için Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ŞUTSO) yürütücü olduğu ŞUTGEM Nitelikli Eleman Yetiştirilmesi ve İstihdamı Projesi Protokol İmza Töreni Vali Salih Ayhan, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genelsekreter Vekili Yunus Çolak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

EKONOMİ - 13-12-2022 18:50

ŞUTSO’DAN NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİLMESİ’NE YENİ DESTEK

Protokol İmza Töreni’nde konuşan Vali Salih Ayhan “Öncelikle yeni yönetimi tebrik ediyorum. İnşallah şehrimize işbirliğiyle, elbirliğiyle güzel katkılar sağlayacaklar. Bugün, şehrimizde istihdam alanı açacak bir projeyi birlikte imzalayacağız. İş gücü piyasasını sektöre göre hazırlarsak nitelikli eğitim verirsek her alanın ihtiyacına cevap vereceğimizi düşünüyorum. Bu gaye ile planlanan çok güzel bir projeyle bir aradayız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2022 Cazibe Merkezleri Destekleri Programı kapsamında sunmuş oluğu 3 Milyon 500 TL bütçeye sahip olan Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Merkezi’nin (ŞUTGEM) Kapasitesinin Geliştirilmesi ve Nitelikli Eleman Yetiştirilmesi Projesi destek almaya hak kazandı. Bu kapsamda; plastik, makine, tekstil ve ayakkabı teknolojileri sektörlerinde atölyeler kurulacak ve eğitimler en kısa zamanda başlayacak. Projede emeği geçenleri de tebrik ediyorum ” Dedi.
ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim ise “Sayın Valimiz çok güzel bir hediye ile bizleri ziyaret etti. Bugün imzalayacağımız proje bizim için çok önemli bir proje. Sanayi tesislerimizdeki kalifiye eleman ihtiyacı çok fazla. Yaş ortalamamızın yaklaşık 20 olması yeni istihdam alanlarının oluşturulması gereksinimini ortaya koyuyor. Bu projemizle yeni nitelikli elemanlar yetiştirerek iş dünyasına kazandıracağız.” diyerek sözlerini tamamladı.
Proje; Şanlıurfa imalat sanayiinde nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması, ilde yaşayan işsiz ve vasıfsız gençlerin yetkinliklerinin artırılarak istihdama kazandırılması ve nitelikli girişimcilerin çıkarılması yolu ile ildeki dezavantajlı gençlerin istihdam edilebilirliği amacıyla gerçekleştirilecek.
Projede; Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Merkezinde (ŞUTGEM) ihtiyaç olan Plastik Enjeksiyon Kalıpçısı Teknolojisi Atölyesi, Makine Teknolojileri CNC Freze Atölyesi, Tekstil Teknolojileri Dikim Atölyesi ve Ayakkabı Teknolojisi İmalat (Sayacı) Atölyeleri kurularak, her atölye kullanımı için Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında FOED mesleki eğitimleri verilecek.
Proje sonunda ise 19-35 yaş arası işsiz 100 genç, toplamda 2120 saat mesleki eğitim almış olacak. Katılımcıların %20’sinin kadın olması hedeflenen eğitimlerde, kursiyerlerin %50’sinin istihdam edilmeleri sağlanacak.
Protokol töreninde; Vali Salih Ayhan, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genelsekreter Vekili Yunus Çolak’ın yanı sıra ŞUTSO Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Zahit, Mustafa Taş, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Önkol, E.Sabri Akaltun, Mehmet Çetin, Metin İlengiz, Ömer Faruk Gayberi, Reşit Yıldız, Yılmaz Güvenç de hazır bulundu.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
ŞUTSO 2023 YILI SON MÜŞTEREK MESLEK KOMİTESİ TOPLANTISI YAPILDI

ŞUTSO 2023 YILI SON MÜŞTEREK MESLEK KOMİTESİ TOPLANTISI YAPILDI

28-12-2023 - EKONOMİ

İKİNCİ EL OTOMOBİLDE 6.8 MİLYON BEKLENTİSİ

İKİNCİ EL OTOMOBİLDE 6.8 MİLYON BEKLENTİSİ

22-12-2023 - EKONOMİ