TEKNOFESTTE ŞANLIURFALI GENÇLERDEN BÜYÜK BAŞARI

Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST yarışmalarında Şanlıurfa Gençlik Merkezi Deneyap Atölyesi öğrencileri büyük başarı elde etti.

TEKNOLOJİ - 04-10-2023 14:55

TEKNOFESTTE ŞANLIURFALI GENÇLERDEN BÜYÜK BAŞARI

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri öğrencilerinin oluşturduğu Team Cezeri Takımı, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Teknofest Fikir Maratonu yarışmasında kendi kategorilerinde ikinci oldu.
81 ilin Deneyap Teknoloji Atölyeleri arasında düzenlenen Deneyap Fikir Maratonu Yarışmasında Şanlıurfa Gençlik Merkezinde bulunan Deneyap Atölyesi öğrencileri Team Cezeri Takımı "Sensörlü ve Yapay Zeka Destekli Akıllı Çöp Konteyneri" projesi ile Türkiye ikincisi oldular. Şanlıurfa Gençlik Merkezi Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyeleri öğrencilerinden lise kategorisinde eğitim gören öğrencilerden Eyüp Ahmet YILMAZ ,Enver AKKAYA, Ahmet Enes SÜRÜCÜ, Ali Kaan KAR 20.000 TL para ödülünü Teknofest 2023 İzmir'de Selçuk BAYRAKTAR'dan aldılar.
Deneyap Atölyeleri hakkında bilgi veren Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü Hamit DERMAN şunları söyledi:
‘’ Deneyap Teknoloji Atölyeleri, 2018 yılında başlatılan “Deneyap Türkiye” projesi ile birlikte tüm Türkiye’ye yayılmıştır. Cumhurbaşkanlığımızın “İlk 100 Günlük İcraat Programı” çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir iş birliği tesis edilmiştir. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmiştir.
Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturarak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir.
Projeye dahil olmak isteyen ortaokul (4.sınıf ve 5. sınıf) ve lise (8. Sınıf, 9. Sınıf ve lise hazırlık sınıfı) kademesindeki öğrenciler, Deneyap web sitesi üzerinden duyurulan başvuru süresinde online başvurularını yaparlar. Başvuran adaylar Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür alanlarından oluşan toplam 40 soruluk E-sınav ve Uygulama Sınavı olmak üzere iki aşamadan oluşan seçme sürecinden geçerler. Belirlenen kontenjan dahilinde süreci başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde 36 aylık bir eğitim programına dahil olurlar. Bu eğitim sürecinden sonra Deneyap Atölyelerimizden mezun olurlar.
Sonuç olarak bu başarıyı Şanlıurfa’mıza kazandıran gençlerimizi tebrik eder ve bu gençlere emek veren hocalarımıza teşekkür ederim.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tarım il müdürlüğüne götürdüğüne pişman oldu!

Tarım il müdürlüğüne götürdüğüne pişman oldu!

12-01-2023 - TEKNOLOJİ