Dolar
34,5000
Euro
37,5000
© 2026 Urfa Flash: Urfa Haberleri | Urfa Haber | Şanlıurfa Son Dakika Haberler
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Yaracuy'da 39 saniyede 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde depremler: 32 ölü, 700 yaralı

Yaracuy eyaletindeki iki büyük depremde 32 kişi hayatını kaybetti, 700'den fazla kişi yaralandı. ABD yardım çalışmalarını hızla başlattı.

Yayınlanma
1 Dk Okuma Süresi

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Rubio, Venezuela’da meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti ve ABD'nin Venezuela halkının yanında olduğunu vurguladı. Rubio, Başkan Donald Trump'ın talimatıyla yardım çalışmalarının hızla başlatıldığını belirtti.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi’nin verilerine göre, Yaracuy eyaletinde 39 saniye arayla 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde iki deprem gerçekleşti. Depremlerin merkez üssünün San Felipe ve Yumare kentleri yakınları olduğu, sarsıntıların ise sığ derinlikte meydana geldiği bildirildi. Venezuela yönetimi, depremlerde şimdiye kadar 32 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 700’den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Editör: Emre Aladağ

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.