YEREL
Giriş Tarihi : 23-11-2023 08:45

Abdullah Barut Karaköprü'den Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

Abdullah Barut Karaköprü'den Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

Şanlıurfalı iş insanı ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı Kurucularından Abdullah Barut, Karaköprü Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.
AK Parti Şanlıurfa Teşkilatı’nın kurucularından Abdullah Barut, 31 Mart 204'te yapılacak olan yerel seçimlerde Karaköprü Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.
Adaylık başvurusunu gerçekleştiren ve bu süreçte seçim çalışmalarını başlatan Abdullah Barut, yaptığı açıklamada "Ak Parti Karaköprü Bld.Bşk.Aday adayı başvurumuzu İlçe başkanlığımıza yaptık…Genelde ülkemiz özelde ilimiz adına 31 Marr 2024 yerel seçimlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum…Milletimize layık hizmetler yapmak dileğiyle…Saygılarımla" ifadelerini kullandı.
ABDULLAH BARUT KİMDİR?
1974 yılında Şanlıurfa’da doğdu. Ziraat Mühendisi olan Barut, birçok sivil toplum kuruluşunda  yöneticilik yaptı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Komite Başkanlığı ve Şanlıurfaspor 2. Başkanlığını da yürütmüş olan Barut, AK Parti kurulduğu günden buyana teşkilatın her kademesinde görev aldı. 
1997 yılında iş hayatına atılarak Oz Rışvanlıoğlu Tar. San. Ve Tic. Ltd. Şti.' ni kurdu.  26 yıldır faaliyet gösteren şirket bölgede bayilere tarım ilaçları, gübre dağıtımı yapmaktadır. Ayrıca Barchem kirnya san. ve tic. ltd. şti. Antalya ilinde patentli organik ve kimyevi gübre üretimi yapmaktadır. Mesleği ile ilgili olarak, Türkiye Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Şanlıurfa şubesinin kuruluşunda görev alarak yönetim kurulu üyeliği yaptı.
 Ayrıca Şanlıurfa Zirai Ilaççılar Derneğinin kuruculuğunu üstlenerek, Kurucu Başkanı oldu. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasında etkin görevler alarak, Grup Komite Başkanlığı yaptı. Şanlıurfa çevresindeki "Sivil Kalkınma" çalışmalarını hayata geçirmek adına "Şanlıurfa Sivil Kalkınma Vakfı Projesi" nin temellerini atmak üzere Şanlıurfa.daki tüm kanaat önderleriyle bir araya geldi. 
Barut Ailesi Şanlıurfa Merkez.de yaşamakta olup, aile büyüklerinden Hacı Imam Barutçu, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluş mücadelesinin simgesi olan Onikiler grubunun bir üyesidir. 1974-1978 yılları arasında da Kadri Barut ismiyle Şanlıurfa'nın ilk bag'ımsız Belediye Başkanlığını kazanmıştır. Muhafazak. ve demokrat Çizgisinden sapmadan bu geleneği devam ettirmek isteyen Abdullah Barut, AK Parti'nin do§uşuyla aktif siyasete atılmıştır. 
14 Ağustos 2001 yılında Ak Parti'nin kuruluşuyla birlikte Şanlıurfa Il Teşkilatında Il Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2001 — 2011 yılları arasında Şanlıurfa Ak Parti il teşkilatının çeşitli kadernelerinde görev alan Abdullah BARUT 2011 ve 2015 genel seçimlerinde Şanlıurfa Ak Parti milletvekili aday adaylık başvurusunda bulunmuştur. Dürüst ve ilkeli siyasetten taraf olup ticari yaşamıyla birlikte. sosyal yaşamına toplumla iç içe Şanlıurfa' da halen devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

AdminAdmin