Urfa Flash
HV
13 ARALIK Cuma 05:17

SİYASETİN SOSYAL MEDYA GÜCÜ (TİKTOK MU TWİTER Mİ?)

İbrahim Halil ARSLAN
İbrahim Halil ARSLAN
Giriş Tarihi : 24-01-2023 22:43

Yenidünya düzeninde sosyal medya üzerinden iletişim, artık kaçınılmaz bir olgudur. Bu gücü elinde bulunduran devletler/uluslar gelişerek büyür ve dünya siyasetine yön vermeye başladılar.
Sosyal medya platformları bugün siyasetin geleceğini de belirlemeye başladı. Bir dönem sosyal medyayı gereksiz ve anlamsız bulan siyasetçiler artık bu alanların en aktif kullanıcıları arasında yer almışlardır. En son cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan dahi gençlerin en fazla vakit geçirdiği TİKTOK adlı sosyal medya platformunda sayfa açmak durumunda kalmıştı.   
Yeni dönem yeni iletişim araçları
Bir dönem Siyasetin kitle iletişim aracı olan televizyonlar, gazeteler, dergiler, el ilanları, kart viziteler, bayraklar, yüksek sesli hoparlörden oluşan gezici araçlar dönemi artık kapanmıştır.  Yeni yüzyılda yeni iletişim araçları kim ne derse desin artık sosyal medya platformlarıdır.
Sosyal medya üzerinden bir paylaşımla halk hareketi oluşturabiliyorsunuz. Ortadoğu da ve Avrupa da kitleler bu iletişim araçları üzerinden örgütlenebiliyor, sokak eylemleri gerçekleştirebiliyor, görsel veya yazınsal medyaya yansımayan ama fısıltı gazetesi gibi çalışan whatsapp/telegram gibi özel mesajlaşma platformları üzerinden özel bilgiler paylaşabiliyorsunuz. 
Kitleleri etkilemek için artık yüz yüze iletişim kurmak oldukça zordur. Kitle iletişim araçlarını en iyi kullanan ve halka kendini en iyi anlatan/tanıtan başarılı olacaktır. Bu yüzden kitle iletişim araçları olan sosyal medyanın gücünü arkasına alanlar, sadece halkın üzerinde çok güçlü etki yaratacaklardır.
 Şanlıurfalı siyasetçilerin sosyal medyadaki durumları ne?
Şanlıurfalı siyasetçiler maalesef, sosyal medyanın gücünü yok sayarak ilerliyorlar. Mesela TİKTOK için “bu iş çoluk çocuk işi” diyerek küçümsüyor, “Ağır Abi” havasına bürünerek biz “twiter” kullanırız tripleri atıyorlar. Siyasetçilerimiz, her zaman olduğu gibi yine elitist bir tavırla, aslında kendilerini seçecek olan kitlenin nerede olduğundan habersiz ilerliyorlar. Jekobenist tipli bu siyasetçilerin dertleri gençler veya halk değil, tamamen siyasi partilerin listelerinde kaçıncı sırasında yer alacağı endişesi taşımaktadırlar.

Şanlıurfa’daki siyasetçilerin sosyal medya anlayışı
Şanlıurfa da bütün siyasetçiler sosyal medyayı şöyle kullanıyorlar.  Kimlerle görüştüğünü, kimlerin düğününe veya taziyesine katıldığını, bol bol Cuma mesajları, parti propaganda aracı, liderine olan sadakati dile getiren açıklamaları duyabilirsiniz. Ancak bu siyasetçilerin ne tür projeleri olduğunu, Şanlıurfa ya ne gibi hizmetler yaptıklarını maalesef duyamazsınız. 
Çok yakında sosyal medyayı keşfedenler, özellikle “TİKTOK” Platformunu aktif kullananlar, Şanlıurfa da çok farklı bir seçime imza atacaklar. Şanlıurfa’daki milletvekilliği seçimini Türkiye nüfusunun en genç, en dinamik ve en fazla “TİKTOK” üzerinden kendini tanımlayan gençler belirleyecek.  Bu yüzden siyasetin Ağır abileri “twiter” da gezine dursun, yakında seçimlerin siyasi kahramanları önünde hizaya geleceklerdir. 
Çok değil yaklaşık 100 gün kaldı. Sosyal medyanın toplum üzerinde nasıl bir etki yaratacaklarını herkes yakından görecektir. “TİKTOK” üzerinden gençlerle iletişim kuranlarla “TWİTER” üzerinden iletişim kuranlar arasında ki iletişim boşluğunu hep birlikte göreceğiz.  Vesselam…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI