YEREL
Giriş Tarihi : 05-01-2024 19:14

BAŞKAN BEYAZGÜL, BİLİM MERKEZİMİZ HAYIRLI OLSUN

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün vizyonel projelerinden biri olan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Şanlıurfa Bilim Merkezi Bilim alanında birçok kâşif yetiştiren ve dünyanın ilk üniversitesinin yer aldığı Şanlıurfa’da, gençlerin teknoloji çağında bilimle yakından ilgilenip, yeni bilim insanlarının yetişmesine büyük olanak sağlayacak.

BAŞKAN BEYAZGÜL, BİLİM MERKEZİMİZ HAYIRLI OLSUN

51 bin 402 metrekare alan üzerine kurulan Şanlıurfa Bilim Merkezi 40 bin metrekare peyzaj alanına sahip, projede kapalı alan ise 9 bin metrekare olacak şekilde tasarlandı. Dış cephe çalışmalarını ve çevre düzenlemesini tamamlayan ekipler bilim merkezinin iç tefrişatını da büyük ölçüde tamamladı.

Gece ışıklandırmasıyla bambaşka bir görünüme kavuşan Şanlıurfa Bilim Merkezi Farklı yaş gruplarından, farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturmayı, deneysel ve uygulamalı etkinlikler ile bilim ve teknoloji alanında farkındalık yaratmayı amaçlayan Şanlıurfa Bilim Merkezi bireyleri denemeye ve keşfetmeye teşvik edecek.

Şanlıurfa Bilim Merkezinde yer alacak matematik, ahşap ve tasarım, robotik ve kodlama, biyoloji ve kimya, STEM, astronomi atölyeleri sayesinde bilime ilgisi olan bireylere sessiz ortamlarda, cam vitrinlerin ardında sergilenen, dokunulması yasak objelerden oluşan klasik müze kavramının aksine gezilebilir, denenebilir ve dinamik bir ortam sunulacak.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “GENÇLER DÜNYAYI BU MERKEZDEN TAKİP EDECEK”

Bilim Merkezinde incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, geleceğin bilim insanlarının Şanlıurfa Bilim Merkezinde yetişeceğini kaydetti.

Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa Bilim Merkezimizdeki çalışmaları yerinde görmek üzere incelemeye geldik. Burası Şanlıurfa Bilim Merkezinin “Dünya’nın Altın Çağı” diye adlandırılan bir döneme ait birtakım sergiler bulunmaktadır. İnşallah çocuklarımız, gençlerimiz buraya gelerek buradaki çalışmaları yakından görecekler. Bilim ve teknolojiyi yakından takip edecekler. Dizayn olarak gayet güzel tasarlandı. Çocuklarımızın ufkunu, vizyonunu açacak şekilde tasarlandı. Bilim merkezimiz zaman içerisinde birçok yenilikler eklenerek devam edecek. Şanlıurfa’nın Dünya’daki bilimi yakalaması, Türkiye’deki bilimin önüne geçmesi için Bilim merkezindeki arkadaşlarımız, gayretle çalışmaya devam ediyorlar. Tüm gelişmeleri yakından takip ediyorlar. İnşallah gençlerimiz de buradan dünyayı takip edecekler. Şanlıurfa geçmişte bilimin merkeziydi. Burası uzayın gözetlendiği, astronominin, matematiğin ve birçok bilimin doğuşu buradan olmuştur. İnşallah bundan sonra da gençlerimiz çalışmalarıyla bilime hizmet edeceklerdir. Şanlıurfa Bilim Merkezimiz vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.
Okullar bölgesinde yer alması nedeniyle öğrencilerin uğrak mekânı haline gelecek olan Şanlıurfa Bilim Merkezi, çocukların ve gençlerin okuldaki eğitimlerini tamamlayıcı nitelikte olacak. Küçük yaştaki ziyaretçilerin kendi başlarına karar verebilen ve sorumluluk sahibi bireyler olmalarına da katkı sunması bekleniyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle kente kazandırılan TÜBİTAK tarafından da desteklenen proje kapsamında Şanlıurfa’da Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü yakınlarında inşa edilen Bilim Merkezi çok yakında hizmete giriyor.

AdminAdmin