YEREL
Giriş Tarihi : 28-10-2023 16:51

BAŞKAN CANPOLAT: CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. Yılına ilişkin yayımladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin 100. yılının sadece kendi ülkemize değil, umudu Türkiye olan 100 milyonlara ve gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimize kutlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN CANPOLAT: CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN

“Bundan tam 100 yıl önce Kurtuluş mücadelesi veren ve cepheden cepheye koşan, canıyla kanıyla bu toprakları düşmana bırakmayan milletimizin nüfusu henüz 10 milyon bile değilken” sözleriyle mesajına başlayan Başkan Mehmet Canpolat, şunları kaydetti:
“Binlerce değil, on binlerce değil, yüz binlerce kahramanı şehit vermişken, 2 milyona yakın insanın salgın hastalıklarla mücadele ettiği, fabrikaların olmadığı, üretimin neredeyse yok denecek kadar az olduğu, fakru zaruret içinde geçen hayatların yaşandığı, devlet olarak bütün imkansızlıkların baş gösterdiği bir dönemdeyken, Cumhuriyetle birlikte üretimin, gelişmişliğin, çağdaşlığın ve bugün dünyaya örnek bir ülke olmanın temeli 29 Ekim 1923'te atılmıştır. 29 Ekim 1923 bir dirilişti.100. yılımız da bir şahlanıştır. Dirilişimize şahit olan dünya devletleri, bugün şahlanışımızı hayret içerisinde izlerken Ortadoğu'nun mazlum halkları da gururla, heyecanla bizi takip ediyor ve örnek alıyorlarsa işte bütün bunlar Cumhuriyet sayesindedir. 100 yıl önce istiklal ve istikbalden ödün verilmeyeceğini tüm dünyaya gösteren aziz milletimiz, bugün içinde bulunduğu coğrafyada her zamankinden daha güçlü ve daha çok söz sahibi bir Türkiye Cumhuriyeti Devletini, kendi milli iradesi ile kendi benliğiyle açık ve net bir şekilde göstermeye devam ediyor. Aziz milletimiz bağımsızlıktan hiçbir şekilde ödün vermeyerek kendisine en uygun yönetim biçimi olarak Cumhuriyeti seçmiş ve bağımsızlık mücadelesini Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Çünkü Cumhuriyet demek; hak demek, özgürlük demek, adalet demek, bağımsızlık demek, kalkınma demek, vatan sevgisi demektir. Bugün ülkemiz bir yandan siyasi ve ekonomik saldırılarla mücadele ederken bir yandan da gelecek nesillere daha güzel, huzurlu ve refah bir Türkiye bırakmak için mücadele ediyor. İşte hepimize düşen görev milli ve kutsal değerlere, ortak bilince ve cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın dediği gibi "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz." Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 100. yılının sadece kendi ülkemize değil, umudu Türkiye olan 100 milyonlara ve gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimize kutlu olmasını diliyorum.”

AdminAdmin