YEREL
Giriş Tarihi : 11-08-2023 21:09

Başkan Kuş, 4000 Yeni Konut Planlıyoruz

Eyyübiye Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Mehmet Kuş’tan ilçedeki hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulunan Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, Eyyübiye’de yapımına başlanan sismik izolatörlü 1000 konut proje alanında incelemelerde bulundu.

Başkan Kuş, 4000 Yeni Konut Planlıyoruz

Burada, proje hakkında açıklamalarda bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, deprem izolatörlü 1000 konutun temelini attıktan sonra 1400 dönümlük rezerv alanda 4000 yeni konut projesi planladıkları müjdesini verdi.

Eyyübiye Belediyesi ve Pay Yapı işbirliğinde, rezerv yapı alanında inşaasına başlanan deprem izolatörlü 1000 konut hakkında Başkan Kuş’tan bilgiler alan Milletvekili Önen, 6 Şubat depremlerinin ardından güvenli konutların büyük önem kazandığını belirterek, vizyonel projesinden dolayı Başkan Kuş’a teşekkür etti. Sahada ve maket üzerinde projeyi inceleyen Önen, deprem simülatörleri eşliğinde yapılan proje sunumunu da büyük bir dikkatle dinleyerek, fikirlerini paylaştı.

Başkan Mehmet Kuş’a deprem izolatörlü 1000 konut projesinden dolayı teşekkür eden Önen, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak, “Deprem, Türkiye’nin ve dünyanın bir gerçeği. Bunun için önce tedbir almak, sonra tevekkül etmek gerekiyor. Şimdi görüyoruz ki, burada atılan temeller ve 32 binadan oluşan 1000 konutluk projenin tamamının, sismik izolatörlere sahip temellerle sahip olduğunu görüyoruz. Bu da başkanımızın vizyonel girişimleri sayesinde olmuş. Biz de ona destek olup, bu projeyi alnının akıyla bitirmesi için elimizden geleni yapacağız. Şanlıurfa’mızı gecekondudan kurtarıp, daha yaşanabilir, sosyal donatıları olan, yeşilliği olan, yine içerisinde camisi, okulu, karakolu, alışveriş merkezleri, spor imkânlarıyla donatılmış bir proje olduğunu görüyoruz. Kısa sürede inşallah resmi temel atma törenlerini yapacağız. Hamdolsun ki vatandaşımızın faydası doğrultusunda belediyelerimiz var gücüyle çalışıyor. Biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Projeye emeği geçen tüm teknik arkadaşlara teşekkür ediyor, inşallah en kısa süre içerisinde projeyi tamamlayıp, Urfa’mıza kazandıracağız” diye konuştu.

Türkiye’de bir ilk olacak, toplu konutlarda sismik deprem izolatörü sistemini ilk kez Şanlıurfa’da uygulayacaklarını kaydeden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ise, “Seçildiğimiz gün de şunu ifade etmiştik, artık Eyyübiye’nin makûs talihini değiştirmemiz lazım. Tabi adımlarımızı biraz geç attığımız düşünülebilir, ancak pandemi süreci yaşadık, ardından deprem ve sel felaketi yaşadık. Bu nedenle projemiz biraz ileri tarihlere ertelendi. Ama şu anda çalışmalarımız çok hızlı şekilde ilerliyor. İlk etap olarak 1000 konutun temelini atacak, ikinci etapta ise 1400 dönümlük rezerv alanımıza 4000 konutun temelini atmış olacağız” dedi.

AdminAdmin