YEREL
Giriş Tarihi : 24-07-2023 12:35

Başkan Kuş: Basın, Toplumsal Barışın En Önemli Teminatıdır

Başkan Kuş: Basın, Toplumsal Barışın En Önemli Teminatıdır

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, basında sansürün kaldırılışının 115’inci yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında, özgür ve tarafsız basının toplumsal barışı temin eden en önemli güçlerden biri olduğunu söyledi.
Başkan Kuş, mesajında şunları dile getirdi:
İkinci meşrutiyetin ilanıyla birlikte 24 Temmuz 1908 yılında ülkemizin gelişmesi yolunda atılmış adımlardan en önemlisi olan basında sansürün kaldırılması, gazeteciler kadar tüm milletimize temel hak ve özgürlükler anlamında önemli kazanımlar sağlamıştır.
Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, özgür ve tarafsız haber alma ve yayma özgürlüğü nedeniyle büyük bir güce ve toplumsal etkiye sahiptir. Dolaysıyla toplumsal barışın en önemli teminatından biri basındır. 
15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha gücüne ve etkisine şahit olduğumuz basının, toplum değerlerine, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, objektif ve tarafsız olduğu sürece çok önemli bir misyon üstlendiği aşikârdır.
Ülkemizin, şehrimizin ve peygamberlerin bizlere emaneti olan ilçemiz Eyyübiye’nin kalkınması, insanımızın refahı ve huzuru için basın mensuplarının gösterdiği duyarlılık ve hassasiyet, bu alanda yapılan çalışmalara çok önemli katkılar sağlamaktadır.
Bu vesile ile tüm zorluklara rağmen bıkıp usanmadan, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın bu önemli gününü tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

 

AdminAdmin