YEREL
Giriş Tarihi : 02-11-2023 19:02   Güncelleme : 02-11-2023 19:19

Bu Haber Şanlıurfa'da sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesindeki KOBİ'lere yönelik faizsiz kredi açıklaması Şanlıurfa'da da sevinçle karşılandı. Peki kimler bu imkandan yararlanacak? İşte cevabı...

Bu Haber Şanlıurfa'da sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından destek paketi ile ilgili detayları netleşti.Buna göre Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu deprem bölgelerindeki KOBİ'ler "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi"nden yararlanabilecek.

Kimler, hangi koşulda başvuru yapabilecek?

Projenin detayları ile ilgili bir değerlendirme yapan ve genel merkezi Şanlıurfa'da bulunan Star Investment Danışmanlık Firması Yetkilisi Pınar Melik Çelik, Erdoğan'ın açıklamasının Şanlıurfalı işletmeciler tarafından sevinçle karşılandığını belirtti. Ayrıntılı bilgi için işletmelerin kendilerine 0537 395 8971 nolu hattan ulaşabileceğini belirten Pınar Melik Çelik "Toplamda 450 milyon liralık bir kaynak aktarımı söz konusu. İlk 24 ayı geri ödemesiz ve sıfır faizle verilecek krediden küçük ve orta ölçekli firmalarımız yararlanabilecek.Depremden dolayı oluşan işletmelerimizin hasar durumuna, büyüklüğüne göre 200 bin ile 750 bin lira arasında destek verilecek. Özellikle ağır hasar almış işletmeler için destek miktarı 750 bin liraya kadar çıkabilecek.Yine işletmelerimiz 24 ayın sonunda krediyi 3 taksitte geri ödeyecekler. Özellikle hasar görmüş veya gelir kaybına uğramış işletmelerin bu destekten faydalanabilmesi için bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor" dedi.
 

AdminAdmin