YEREL
Giriş Tarihi : 08-11-2023 12:34

Büyükşehir Belediye Başkanı Harran Üniversitesi’nde Öğrencilerle Buluştu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Harran Üniversitesi’nde Öğrencilerle Buluştu

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun eşlik ettiği program, öğrencilerle birlikte Osmanbey Yerleşkesinde fidan dikimi ile başladı. Ardından öğrenci yemekhanesinde yenilen yemekle devam etti. Yaşam merkezinde öğrencilerle çay içip sohbet eden başkan ve rektör, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen programa geçtiler.
Başkan Beyazgül ve Rektör Güllüoğlu, ‘Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Öğrencilerimizle Buluşuyor’ söyleşisinde öğrencilerle bir araya geldi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Rektör Yardımcıları, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, akademisyen ve öğrenciler katılımıyla gerçekleşen salondaki program, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi’nin tanıtım videolarıyla başladı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.
Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu konuşmasında Harran Üniversitesinde yapılan etkinlikler ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Filistin’de yaşanan olaylara da değinen Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu; ‘İsrail resmen Filistin halkına terör estiriyor. Dünya buna seyirci kalıyor. Biz de üniversite olarak tüm sosyal alanlarımızda İsrail menşeli ürünlerin satışı yasakladık. İnşallah en kısa zamanda Filistin özgürlüğüne kavuşur. Değerli konuklar sevgili öğrenciler; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız sizler için üniversitemize geldi. Ne sorun ve talepleriniz var ise başkanımıza sorabilirsiniz. Bizi kırmayıp üniversitemize teşrif eden Zeynel Abidin Beyazgül başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Rektör Güllüoğlu’nun konuşmasının ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül, öğrencilerle soru cevap şeklinde söyleşide bulundu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları öğrencilerle paylaşan, Başkan Beyazgül; “Kadim bir şehirde yaşıyoruz. Sevgili öğrenciler sizler bizim geleceğimizsiniz, her zaman kendinizi geliştirin, şehriniz ülkeniz için önemli çalışmalara imza attın. Devir sizin devrinizdir. Belediye olarak her zaman yanınızdayız. Her zaman kapımız sizlere açıktır. Beni burada ağırladığınız için başta Rektörümüz olmak üzere siz sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Söyleşinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil'in Gençlerle Başbaşa kitabını öğrencilerimize hediye ettiler.
Program, toplu fotoğraf çekimi son buldu.

AdminAdmin