YEREL
Giriş Tarihi : 19-10-2023 07:27

BÜYÜKŞEHİR İLE GARİSSA EYALETİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Kenya Cumhuriyeti Garissa Eyaleti'nin Valisi Dr. Nathif Jama Adam'ı ağırladı. Görüşmede Şanlıurfa ile Garissa şehri arasında bir dizi protokoller imzalanarak, uluslararası işbirliklerine bir yenisini daha eklendi.

BÜYÜKŞEHİR İLE GARİSSA EYALETİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Dış İlişkiler anlamında diyalogların geliştirilmesine yönelik girişimlerini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda kardeş şehir olarak belirlenen Kenya'nın Garissa eyaleti ikili ilişkileri bir dizi protokollerle daha da geliştirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile bir araya gelen Kenya Cumhuriyeti Garissa Eyaleti'nin Valisi Dr. Nathif Jama Adam arasında imzalanan protokol kapsamında iki şehir arasında işbirliği ve diyalog daha da güçlendirilmiş oldu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Komisyonu Başkanı Abdurrahim Dusak’ın da eşlik ettiği görüşmede karşılıklı atılan imzalarla kardeş şehirler Garissa ve Şanlıurfa şehirleri kardeşlik bağlarını perçinledi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “KARDEŞ ŞEHRİMİZ GARİSSA İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ YAPTIK”

Kenya Garissa Eyalet Valimizle beraberiz. Abdurrahim Dusak vekilimiz ve Kenya hayeti de buradalar. Daha önce her iki şehrin meclislerince kardeş şehir olması noktasında mutabakata varılmış ve kararlar çıkarılmış. Şimdi ise bir işbirliği protokolü yaptık. İnşallah Garissa ile Şanlıurfa zaten kardeş şehirlerdi. Bu kardeşliğin gereği olan birlikteki çalışmaları beraber yürüteceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

JAMA ADAM, “TEKRAR ŞANLIURFA’DA OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Kenya Cumhuriyeti Garissa Eyaleti'nin Valisi Dr. Nathif Jama Adam ise, “Şanlıurfa Belediyesi ile Garrissa Eyaleti arasında imzalanan kardeş şehir protokolü için bizlere bu fırsatı verdiği için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Bu yaptığımız kardeş şehir olma işbirliği protokolü bizim için başka bir yabancı ülke ve belediye ile yaptığımız ilk kardeş şehir olma protokolüdür. Ve bundan dolayı gerçekten onur duyuyorum. Birkaç yıl sonra bugün Şanlıurfa ve Garissa arasındaki bu tarihi kardeş şehir olma anlaşmasını imzalamak üzere Şanlıurfa'ya döndüğüm için mutluyum. Sayın Başkanım bundan dolayı sözlerimi kendi dilimizde anlamı çok teşekkür ederim anlamına gelen “Asante Sana“ ile tamamlamak isterim” sözlerine yer verdi.

AdminAdmin