YEREL
Giriş Tarihi : 21-11-2023 12:10

BÜYÜKŞEHİRDEN TOPLU TAŞIMA VE PARKOMATLARLA İLGİLİ ANKET ÇALIŞMASI

Şanlıurfa’da 63 Balıklıgöl hattında yaşanan yoğunluk ve Balıklıgöl bölgesindeki yol kenarlarına park yapılması nedeniyle vatandaşlardan hattın tekrar ücretli olması ve park ücretlerinin yeniden düzenlenmesi yönünde gelen taleplere karşı Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı birebir anket çalışması yaparak vatandaşlara sordu.

BÜYÜKŞEHİRDEN TOPLU TAŞIMA VE PARKOMATLARLA İLGİLİ ANKET ÇALIŞMASI

Yaptığı her hizmette halkın memnuniyetini ön planda tutan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi katılımcı belediyecilik anlamında 63 Balıklıgöl hattı ve parkomat uygulaması için vatandaşlara anket yaptı. Ankette, 63 hattının ücretsiz devam edip etmemesi ve parkomat ücretlerinin ne kadar olması gerektiğine yönelik sorular yöneltildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığının yaptığı anket çalışmasında Sarayönü Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 250 iş yeri işletmecisine anket yaparak, 63 Balıklıgöl hattının ücretsiz olmasından memnun olup olmadıkları soruldu. Ücretsiz uygulamanın kaldırılmasını isteyen vatandaşlara ise biniş ücretlerinin ne kadar olması gerektiği soruldu.

Vatandaşlardan gelen talepleri anket çalışmasıyla sahada da ölçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri katılımcılara ayrıca yol kenarında park eden araçlarla ilgili de sorularak yöneltti. Bazı vatandaşlar ücret tarifesinin artırılmasıyla yol kenarına parkların azalacağını ifade ederken bazı vatandaşlar da ilk 15 dakikanın ücretsiz olması daha sonraki saatler için ek ücretin getirilmesi gerektiğini belirttiler.

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kente kazandırdığı trambüslerin tanıtım töreninde 63 Balıklıgöl hattının bir yıl süreyle ücretsiz hizmet vermesini kararlaştırmıştı.

AdminAdmin