SİYASET
Giriş Tarihi : 01-02-2024 12:34

CHP AKÇAKALE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÜÇLÜ: AKÇAKALE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçakale Başkan Adayı İsa Güçlü, Akçakale’nin problemlerini ve sorunlarını bildiğini ifade ederek, “Bu problemleri çözüp ilçe halkının hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

CHP AKÇAKALE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÜÇLÜ: AKÇAKALE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

CHP Akçakale Belediye Başkan Adayı İsa Güçlü, yerel seçim ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Yerel seçime yönelik çalışmalara sahada uzun zamandır devam ettiklerini belirten Başkan Adayı Güçlü, “Memleketin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını, problemlerini biliyorum. Bu bölgedeki kısır siyasetin hangi alanda yetersiz kaldığını gözlemliyoruz. Zor bir bölgedeyiz. Cumhuriyet Halk Partisinin bu bölgede belediye başkan adayı olmak, siyasete soyunmak ateşten gömlek giymekle eşdeğerdir. Bölge feodalitenin hakim olduğu bir bölge, aşiret anlayışının hakim olduğu bir bölge çok ciddi problemlerimiz var. Kangrenleşmiş, köklenmiş ve ivedilikle neşterlenmesi gereken problemlerimiz var.” dedi.

YAŞANABİLİR BİR MEMLEKET İNŞA EDECEĞİZ

Akçakale’nin sahip olduğu potansiyeli itibariyle marka değerinin daha yüksek olması gerektiğini aktaran Güçlü, “İlçemizde otogarımız yok. Galericiler sitesi yok. 2 bin öğretmenimiz var. Akşam olduğunda Şanlıurfa ile Akçakale arasında irtibat kesiliyor. Hem büyükşehir hem ilçe toplu taşımada yok. Bu bölgede bugüne kadar sermaye grupları, güç odakları bu işe talip oluyorlardı. Ama gelinen süreçte bugüne kadar vatandaşlarımızın yaptığı siyasi tercihin sonuçları ortadadır. İnsanların hayatlarına dokunacak, insanları merkeze alacak, yaşamlarını kolaylaştıracak. Müreffeh ve yaşanabilir bir memleket inşa edelim.” diye konuştu.

PROJELERİMİZLE HERKESE DOKUNACAĞIZ

Otuza yakın proje geliştirdiğini ifade eden Güçlü, “Asla yalan söylemeyeceğim. İstismar siyaseti yapmayacağım. Umut tacirliği yapmayacağım. Vatandaşın konforunu artıran, yaşam standartlarını yükselten gerçekleştirilebilir ve sürdürülebilir projeler üreteceğim. Projelerimi detaylandırdım. Göreve gelir gelmez neler yapacağımızın detayını çıkardık. Belediye bütçemizin yüzde birini dışarı da eğitim gören öğrencilerimize burs olarak ayıracağız. Her eğitim döneminde ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize kırtasiye ve giyim yardımı yapacağız. Sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklere teşvik edeceğiz. Bölgenin bütün köylerine istisnasız halı saha ve çocuk oyun alanları kuracağız. Silikon Vadisi’de, Cambridge ve Harvard da eğitim alabilmeyi hayal edebilen çocuklar yetişsin istiyorum. Eğitim seviyesi yükseldikçe bu bölgenin kadari değişmeye başlayacak. Bizim en büyük umudumuz gençlerdir.” şeklinde konuştu.

 

AdminAdmin