YEREL
Giriş Tarihi : 01-02-2024 10:55

DEPREM KONUTLARINDA SONA DOĞRU

Vali Hasan Şıldak, Hilvan ve Eyyübiye ilçelerinde yapımı devam eden ve tamamlanan deprem konutlarında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Şıldak, bin 314 konut için yakın bir süreçte kura çekimi yapılacağını söyledi.

DEPREM KONUTLARINDA SONA DOĞRU

6 Şubat depremlerinin hemen ardından bölge illerinde olduğu gibi Şanlıurfa genelinde de yapılması için start verilen deprem konutlarında sona gelindi. İl genelinde inşası devam eden 4 bin 469 konuttan yapımı tamamlanan bin 314 adedinin çok kısa bir süre içerisinde hak sahiplerine verilmesi planlanıyor. Şanlıurfa’nın iklim ve yaşam kültürüne uygun şekilde inşa edilen konutlar için geri sayım sürerken Vali Şıldak çalışmaların tüm aşamalarını birebir takip etti.

Vali Şıldak, “Devletimiz Gücünü Sahaya En İyi Şekilde Yansıttı”
Vali Hasan Şıldak, bugün Hilvan ve Eyyübiye ilçelerinde yapımı devam eden ve tamamlanan deprem konutlarında incelemelerde bulundu. İlk olarak Hilvan’a bağlı Hoşin kırsal mahallesine giden Vali Şıldak, kırsalda toplam 584 deprem konutunun yapımının devam ettiğini ifade etti. Alanda yetkililerden bilgi alan Vali Şıldak, ardından Eyyübiye’ye geçerek burada da TOKİ tarafından yapımı tamamlanan deprem konutlarını inceledi. Temaslarının ardından bir değerlendirme yapan Vali Şıldak, afette yaşamını yitiren tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
Depremin hemen ardından devletin gücünün sahaya yansıdığının altını çizen Vali Şıldak, bu anlamda Şanlıurfa’da da yoğun süren çalışmaların titizlikle devam ettiğini söyledi. Hak sahipleri için kura çekiminin yakın bir süreç içerisinde yapılacağını da sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “İlimiz genelinde 4 bin 469 deprem konutunun inşası TOKİ tarafından hızla sürdürülüyor. Tüm bu zaman zarfında başarılı bir çalışma yürütüldü ve ilk etapta kırsal mahallelerimizdeki 108 konutlarımız ile birlikte bin 314 konutumuzun kura çekimini gerçekleştireceğiz. Hak sahibi vatandaşlarımız belirlendi. Depremin hemen ardından AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz, Kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız ortak bir çalışma sergiledi. Bu çalışma sonrasında henüz daha birinci yılın sonuna gelmeden devletimizin gücü ve kurumlarımızın iş birliği içerisindeki çalışmaları, iftihar edeceğimiz bir tablonun ortaya çıkmasına vesile oldu. Kırsalda ise 29 mahallemizde konut yapımları devam ediyor. 584 konutumuzun yapımı sürüyor. Bunların 22’sini hemen teslim edilebilecek durumdayız ancak bir ayda bu sayı 108’e çıkacak. O zaman hepsini aynı programla teslim edeceğiz. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
İncelemeleri sırasında Vali Şıldak’a Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Aras, AFAD Müdürü Şelal Ufuk Ergeldi ve TOKİ yetkilileri eşlik etti.

AdminAdmin