YEREL
Giriş Tarihi : 08-03-2023 16:02

DEPREM SONRASI FATURALAR GÜNDEMDE

DEPREM SONRASI FATURALAR GÜNDEMDE

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinde çelişki olduğunu ifade ederek hazırlamış olduğu yazılı soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu.
Hazırladığı soru önergesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Vekil Aydınlık, “ne yazık ki yaşanan depremlerde binlerce insanımızı kaybettik. Binlerce yuva hem madden hem de manen yıkıldı. Bundan kaynaklı ki yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için Şanlıurfa’nın da içinde bulunduğu 11 ilimiz Afet Bölgesi ilan edildi. Bakan’ın 9 Şubat tarihinde yapmış olduğu açıklamadan deprem bölgesinde elektrik ve doğal gaz faturalarının erteleneceğini öğrendik, sonra 3 ay erteleneceği bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı’nın 1 Mart’ta sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda 3 ay ertelemenin Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, illerinin tamamı ve Gaziantep’in İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde faturaların erteleneceği duyuruldu. Bakanlık yetkililerine telefonla sorduk, kimsesin bir şey bilmediğine şahit olduk. Şimdi soruyorum; biz kime inanacağız, kimin dediği gerçek?
DEDAŞ FAHİŞ FATURALAR KESİYOR VE TAHSİL EDİYOR
Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. sorumluluğunda bulunan Şanlıurfa ve Diyarbakır’dan kesilen faturaların ve tahsilat makbuzlarının kendisine gönderildiğini ifade eden Aydınlık, “anlamak mümkün değil. 11 il Afet Bölgesi ilan edilmedi mi? Faturalar ertelenmedi mi? Peki nasıl DEDAŞ fatura kesiyor ve tahsil ediyor ya da başka bir soruyla eğer Cumhurbaşkanı’nın bahsettiği illerle sınırlıysa bu fatura erteleme işi diğer illerdeki vatandaşların mağduriyeti nasıl giderilecek?
Şanlıurfa’da fahiş faturaların geldiğini ifade eden Aydınlık, “vatandaş bana ulaştırıyor; mesela bir vatandaşın deprem öncesindeki faturası 387₺, deprem yaşandıktan sonra gelen elektrik faturası 1.200₺. Bu nasıl oluyor kardeşim, zaten vatandaş 10-15 gün evine giremedi. Allah’tan korkun” diyerek tepki gösterdi.
DEPREZEDELER 3 AY SONRA FATURA ÖDEYEMEZ, SİLİNMESİ ŞART
Faturası 3 ay ertelenen yurttaşların talebini de dile getiren CHP’li Aydınlık, “faturaların ertelenmesi çözüm değildir. Vatandaş 1. Derece yakınını kaybetmiş, annesini, babasını, evladını kaybetmiş, çalışacak takati yok ya da halihazırda iş yerini çalıştıracak bir durumu yok bu vatandaş 3 ay sonra faturasını nasıl ödesin? Bunların tamamının faturalarının silinmesi lazım, devlet baba babalığını yapmak zorunda” diyerek sözlerini noktaladı.

 

AdminAdmin