YEREL
Giriş Tarihi : 20-06-2023 15:06

DOĞUKENT'E 11 BİN METREKARELİK YENİ PARK KAZANDIRILIYOR

DOĞUKENT'E 11 BİN METREKARELİK YENİ PARK KAZANDIRILIYOR

Karaköprü Belediyesi ilçeye yeni parklar kazandırarak yeşil alan oranını artırmak için çalışırken Doğukent Mahallesi'nde 11 bin metrekare alanda yeni bir park kazandırıyor.

Karaköprü Belediyesi ilçede yeşil alan oranını artırmak için yeni park yapımı çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ilçeye yeni yeşil alanlar kazandırılması için program dahilinde çalışmalar gerçekleştiriliyor. 

Doğukent Mahallesi'nde 11 bin metrekare alan üzerinde yeni park yapımı çalışmaları sürerken,  çevre düzenleme faaliyetinin ardından ağaçlandırma ve park mobilyası montajı işlemleriyle  yeni park vatandaşların hizmetine sunulacak. Parkın içersinde bir de sentetik çim saha yapılıp gençlerin hizmetine sunuldu.

Daha yeşil ve yaşanılabilir bir ilçe hedefiyle yola çıkan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin talimatıyla her yıl ilçeye ciddi oranda yeşil alan kazandıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri 2023 yılının ilk altı ayında yaklaşık 50 bin metrekare alanı kapsayan 9 adet yeni parkı Karaköprü’ye kazandırdı. 

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü'de vatandaşların dinlenip yeşil alanlarında nefes alabilecekleri yeni parklar kazandırma hedefiyle yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerine değinerek 2023 yılında da önemli oranda yeşil alanı ilçeye kazandırmaya devam ettiklerini ifade etti.

Başkan Baydilli şunları söyledi: “Biz Karaköprü Belediyesi olarak her zaman daha yeşil bir ilçe hedefiyle çalışıp bu doğrultuda her mahallemize birçok park kazandırdık. Geçmiş yıllarda onlarca park ve yeşil alanı Karaköprü'de tamamlayıp hizmete sunduk. Doğukent Mahallemize kazandıracağımız 11 bin metrekarelik parkımızla birlikte 2023 yılının ilk yarısında 50 bin metrekare yeşil alanın üzerine çıkacağız. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Karaköprü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2023 yılı sonuna kadar ilçeye toplamda 100 bin metrekarenin üzerinde yeşil alanın ilçeye kazandırılması hedefleniyor.

AdminAdmin