SAĞLIK
Giriş Tarihi : 10-10-2023 12:24

Dünya Yürüyüş günü kapsamında tarihin sıfır noktasında yürüyüş yaptılar

Sağlık Çalışanları “Tarihin sıfır noktasından sağlığın doruklarına” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Dünya Yürüyüş günü kapsamında tarihin sıfır noktasında yürüyüş yaptılar

Ekim ayının ilk hafta sonu kutlanan “Dünya Yürüyüş Günü”, fiziksel olarak aktif olmanın önemine vurgu yapmakta ve fiziksel hareketsizliğin küresel krizine karşı basit ve eğlenceli bir kutlama yöntemi sağlamaktadır. 

Uluslararası Herkes İçin Spor Federasyonu (TAFISA) tarafından 1991 yılında 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü olarak ilan edilmiştir.
Bu kapsamda, yürüyüşle sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla Kamu kurumlarının katılımıyla Sağlık çalışanları tarihin sıfır noktası Göbeklitepe de yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte “Her gün 10 bin adım” yazılı pankart ile günün önemine dikkat çekildi.
Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri ile gündelik hayatımızın içine fiziksel aktiviteyi entegre etmeyi teşvik etmek amaçlanmaktadır.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz;
Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi obezite, kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet ve kemik erimesi gibi kronik sorunların görülme sıklığını artırmıştır. Fiziksel aktivite, her yaşta sağlığa yararlıdır. Çocuklarla gençlerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesinde, kötü alışkanlıklardan kurtulmada, sosyalleşmede, çeşitli kronik hastalıklardan korunmada ve bunların tedavisinde, yaşlıların aktif bir yaşam sürmesinde farklar oluşturabilir.
Solmaz” Şanlıurfa İl sağlık Müdürlüğü olarak Dünya Yürüyüş günü kapsamında Şanlıurfa İlimizde bulunan tarihin sıfır noktası Göbeklitepe ye yürümüş bulunmaktayız. Bizim bu yürüyüşte ki amacımız gelecek nesillere sağlıklı bir yaşamın ilk adımlarını atmak adına farkındalık oluşturmaktır. Tüm vatandaşlarımıza tarihin sıfır noktasından sağlığın doruklarına diyorum” dedi.

AdminAdmin