SAĞLIK
Giriş Tarihi : 28-09-2023 11:34

Dünyada ve Türkiye'de belli merkezlerde yapılan Ameliyat ilimizde ilk kez yapıldı.

Dünyada ve Türkiye'de belli merkezlerde yapılan ve ilimizde ilk kez VNOTES tekniği ile Kadın Ameliyatları Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılmaya başlandı.

Dünyada ve Türkiye'de belli merkezlerde yapılan Ameliyat ilimizde ilk kez yapıldı.

İzsiz yeni cerrahi teknikler, hastalar ve hekimler tarafından son yıllarda, tüm dünyada yaygın olarak tercih edilmektedir. Özellikle ameliyat gerektiren kadın hastalığı mevcut olan hastalar, eski sağlık problemlerini hatırlatacak bu yara izlerini görmek istememektedir. Türkiye'de sayılı merkezde yapılabilen bu yeni yöntem ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastalara ameliyat ve dikiş izi olmaksızın rahim ve yumurtalık alma ameliyatları yapıldı.

bu işlemin olası avantajlarını şu şekilde ifade etti: “Karında sezaryen gibi ameliyatlarda veya kapalı ameliyatlarda, aletlerin karın duvarına giriş yerinde izler meydana gelmektedir ancak bu yöntemde, herhangi bir kesi yapılmadan vücudun doğal boşlukları kullanıldığı için kozmetik açıdan üstünlüğü mevcuttur.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yusuf Ziya Kızıldemir;

Dünyada ve Türkiye'de belli merkezlerde yapılan ve ilimizde ilk kez yapmış olduğumuz VNOTES tekniğini anlatacağım. Kadın hastalıkları alanında genelde ameliyatlarımız karın ameliyatları ve vajinal ameliyatlar olarak ikiye ayrılır. Karın ameliyatlarında açık ve kapalı ameliyatlar vardır. Kapalı ameliyat, klasik kapalı ameliyat dediğimiz şey karından delikler açılarak çubuklarla yapılan ameliyatlardır. VNOTES tekniğinde ise vajen yoluyla karında herhangi bir iz olmadan özel aletlerde kapalı olarak bu işlemi yapabilmekteyiz. VNOTES tekniği yöntemiyle yapılan ameliyatlarda hasta daha kısa sürede hastanede kalmakta, hastanın daha az ağrısı olmakta, daha az kan kaybı olmakta ve kozmetik olarak karında herhangi bir kesi izi delik izi olmadığı için kozmetik sonuçları da iyi olmaktadır. Rahim alma, rahim sarkması, tüp bağlama, tüp alma, yumurtalık kistleri, miyom ameliyatları gibi ameliyatları VNOTES yöntemiyle rahatlıkla yapabilmekteyiz.

Sizlerin de bu rahatsızlıklarınız varsa Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadın hastalıkları ve doğum polikliniğimize bekleriz” dedi.

AdminAdmin