YEREL
Giriş Tarihi : 10-05-2024 10:33

Eyyübiye Belediyesi Sağlık Hizmetini Halkın Ayağına Götürüyor

Eyyübiye Belediyesi Sağlık Hizmetini Halkın Ayağına Götürüyor

Temel belediyecilik çalışmalarının yanında sosyal hizmetlerde de toplumun geneline yansıyan destek programlarıyla dikkat çeken Şanlıurfa Merkez Eyyübiye İlçe Belediyesi, mobil sağlık tarama projesiyle sağlık hizmetlerini halkın ayağına götürmeye devam ediyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un, Japonya ve Türkiye arasındaki işbirliğinin sembolü olarak hibe desteği kapsamında 2021 yılında ilçeye kazandırdığı mobil jinekoloji ve sağlık tarama aracı, ilçeyi mahalle mahalle gezerek sağlık dağıtıyor.

İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün sağlık personeli desteğiyle, başta ilçe kırsalında yaşayan, sağlık kuruluşlarına ulaşma imkânı kısıtlı olan kadınların jinekolojik ve temel sağlık taramasından geçirilerek ihtiyaç halinde sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesini sağlayan çalışma kapsamında, tüm yetişkinler için de kolon kanseri taraması yapılıyor.

İlçeye bağlı mahallelerde her ay yaklaşık 20 gün tarama hizmeti gerçekleştiren mobil sağlık tarama ekibi, 30-65 yaş arası kadınlarda rahim ağzı kanseri taraması, 50-65 yaş arası hem kadın hem de erkeklerde kolon kanseri ve genel sağlık taramaları gerçekleştiriyor. Vatandaşlara sağlık konularında bilgilendirmelerin yapıldığı, diyetisyen desteğinin verildiği hizmet kapsamında, meme kanseri taramaları da İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde sürdürülüyor.

Eyyübiye’deki merkez ve kırsal mahallelerde halkın yoğun bulunduğu mekânları tercih eden sağlık tarama ekibi, muhtarlıklar ve camiler aracılığıyla yapılan duyurular sayesinde vatandaşları araca davet ediyor.

Sağlık hizmetlerinin ayaklarına kadar gelmesinden büyük memnuniyet duyan vatandaşlar, basit gördükleri rahatsızlıklar nedeniyle hastaneye gitmeyi ihmal ettiklerini ancak böyle bir hizmet sayesinde erken tanı ve tedavi imkânı bulduklarını ifade ederek, mobil sağlık tarama ekibine ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a teşekkür ediyor.

AdminAdmin