EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-11-2023 16:20

Harran Üniversitesi Öğrencileri, Yeni Bir Buluşa İmza Attı

Harran Üniversitesi Öğrencileri, Yeni Bir Buluşa İmza Attı

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yürütülen ve bu yıl 10.’su düzenlenen “Türkiye Innovation Week” kapsamında düzenlenen ‘İnovaTim İnovasyon’ yarışmasına, Harran Üniversitesi damgasını vurdu. 
Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü yüksek lisans öğrencisi Ümmühan Şaş ile lisans öğrencisi Bengü Kelender’den oluşan “algPack” takımı, büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.
Türkiye’nin 86 farklı üniversitesinden 2037 öğrenci; iklim krizi, sürdürülebilirlik ve afet yönetimi konularına yönelik çözümler tasarlamak için bir araya geldi.
Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri 686 takım içerisinden ilk 10 takım arasına girerek, tüm etapları başarıyla geçtiler. Yarışmada üçüncü olarak dereceye giren öğrenciler, 60 bin liralık ödül ve projelerini yatırımcılara sunabilme imkânına sahip oldular. 
Aynı öğrenciler daha önce de Habitat Derneği ve UNICEF ortaklığında yürütülen ‘Geleceği Eşitle Projesi’ kapsamında düzenlenen Genç Girişimciler Fikir Maratonu yarışmasında dereceye girmeyi başarmış ve 50 bin liralık ödülün sahibi olmuşlardı.
Danışmanlığını Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kurt’un yaptığı projede; atık alglerden %100 doğada çözülebilen biyoplastik hammadde elde edilmesi ve farklı polimerlerle karışım yaparak plastik kullanılan birçok alanda değerlendirilmesi hedeflenmektedir.
Büyük başarılara imza atan öğrencileri ve danışman hocayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

AdminAdmin