SİYASET
Giriş Tarihi : 10-11-2023 22:02

Hilvanda İlk Başvuruyu Hanif Düzme Yaptı!

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimler için AK Parti’nin Şanlıurfa ilçelerinden ilk aday adayı Hilvan ilçesinden Hanif Düzme oldu.

Hilvanda İlk Başvuruyu Hanif Düzme Yaptı!

İki dönem Ak Parti ilçe Başkanlığını yapan, Hilvan ilçesinde sevilen ve sayılan simalarından birisi olan Hanif Düzme Hilvan AK Parti Belediye başkanı aday adayı oldu.

Düzme, yaptığı kısa açıklamada şunları ifade etti' Siyaseten yola çıktığım bir çok arkadaşımın ve Hilvanda görüştüğüm çok sayıda değerli dostlarımla bir karara vardım, Hilvan ilçesinin geleceği için aday adayı olmam kaçınılmaz oldu, O nedenle, yuvam olan Ak partiden belediye başkanı aday adayı oldum dedi.

Hanif Düzme Kimdir?

Hilvan ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Şanlıurfa'da tamamladı. Harran Üniversitesi M.Y.O İnşaat Bölümünden mezun oldu. Atatürk Barajı, Köy Hizmetleri ve İl Özel İdaresi'nin değişik birimlerinde şantiye şefi olarak görev yaptı.
1964 Yılında Hilvan’da doğdu ilk ve ortaokulu Hilvan’da liseyi Şanlıurfa’da okudu yüksek öğrenimini Harran üniversitesi M.Y.O İnşaat bölümünde okudu, öğrenimi Anadolu Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi olarak devam ediyor.
Çalışma Hayatı; 1985 yılında Atatürk barajında 1987 de Şanlıurfa Köy Hizmetleri ve il özel idaresinin değişik birimlerinde şantiye şefi olarak görev aldı. 2012 yılında Ak Parti Hilvan ilçe başkanlığı görevi verildiği için kendi isteği ile emekli oldu.
Sivil Toplum ve Siyasi Hayatı; 1995 yılında Şanlıurfa Refah Partisi işçi komisyon başkanı
1995 – 1998 Yılında Köy Hizmetleri Geçici işçiler derneği kurucusu ve başkanı oldu.
1999 Yerel seçimlerde fazilet partisi Hilvan belediye meclisi adayı ve karargâh başkanı oldu.
2002 – 2010 Yılında Saadet Partisi Hilvan ilçe başkanlığı görevinde bulundu.
2004 Yılı yerel seçimlerinde Saadet partisi belediye başkan adayı oldu.
2009 Yılı yerel seçimlerinde Hanif Düzme’nin ilçe Başkanlığında Hilvan’da Saadet Partisi belediye başkanlığını kazandı.
2011 Yılında 5 ay Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Hilvan ilçe başkanlığı görevinde bulundu.
2011 – 2017 Yıllarında 4 ve 5. Dönem Ak Parti Hilvan ilçe başkanı oldu.
2011 – 2017 Hilvan İnsan Hakları komisyon Üyesi görevinde bulundu.
2014 Yılı yerel seçilerinde Hanif Düzme’nin ilçe Başkanlığı döneminde Hilvan Ak belediyecilik ile tanıştı, başkanın girişimi üzerine Ak Patimiz Hilvan’a çok güzel hizmetler getirdi.
2015 Yılında İmam Hatipliler Platformu Hilvan temsilcisi oldu ve görevi devam ediyor.
15 Temmuz hain darbe girişiminde ilk meydana inen ve Halkı Meydana çağıran Hanif Düzme oldu. Çeyrek Asırlık Siyasi Hayatında “Halka Hizmet Hakka Hizmet” aşkı ile Çalışan Tek amacı emeğe saygı, Ahde Vefası olan ve “Hilvan İçin Söylenecek sözümüz, Yapacak işimiz vardır’’ diyen Hanif Düzme: Evli ve 8 çocuk babasıdır.


 

AdminAdmin