SİYASET
Giriş Tarihi : 12-01-2024 14:10

HÜDA PAR; Katil köpekler mi köpekleri kontrolsüzce besleyenler mi?

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı başıboş köpek sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini gündeme taşıdı.

HÜDA PAR; Katil köpekler mi köpekleri kontrolsüzce besleyenler mi?

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta AR-GE Birim başkanlığına yer verdi. AR-GE(Araştırma Geliştirme) birimi başıboş köpek sorunu ve bu soruna yönelik çözüm önerileri ele alındı.

Konuyla ilgili konuşan HÜDA PAR Şanlıurfa AR-GE Birim başkanı Mehmet Emin GÜVEN; HÜDA PAR olarak bu hafta başıboş köpek sorununa değinmek istiyoruz. Şimdi size Top Dağının arkasında başıboş bir köpek ordusu yarın çocuklarımıza saldıracak desek. Ne yaparsınız? Hayali bile korkunç öyle değil mi?, dedi

Köpek nüfusunu ellerimizle arttırdık

Onun akabinde sözü alan, HÜDA PAR Şanlıurfa AR-GE Birimi üyesi Abdullah GÜNEŞ; Merhametli bir toplum olmamız sebebiyle, birlikte yaşadığımız canlılara karşı duygusal davranıyoruz. Sokak köpeklerine yaklaşımımız bu duygusallığımızın en bariz örneğidir. Toplum olarak kontrolsüz besleme sebebiyle sokak köpeklerinin nüfusunu kendi ellerimizle arttırdık. Bunun sonucunda bir hayvan terörü oluştu. Sizce bunun sebebi başıboş köpekler mi yoksa başıbozuk fikirler mi? Diyerek sokak hayvanlarının kontrolsüz bir şekilde beslenmesine dikkat çekti.


Devamında ise HÜDA PAR Şanlıurfa AR-GE Birimi üyesi Cihat ORHAN; Toplumsal vicdanımız gereği bir karıncayı bile incitmeyen bizler. Elbette sokak köpeklerini aç bırakalım demiyoruz. 
Peki, ne yapabiliriz? Diyerek çözüm önerilerine dikkati çekti.

Sorunların çözümü ile ilgili HÜDA PAR Şanlıurfa AR-GE Birim başkanı Mehmet Emin GÜVEN; Belediyelerin hayvan barınakları, besleme ve barınma koşulları iyileştirilerek devamlılığı sağlanmalı.
Belediyeler Sokak hayvanlarını kontrolsüz beslemeye sebep olan uygulamalarını derhal sonlandırmalı, dedi.

AR-GE Birimi üyesi Abdullah GÜNEŞ ise Hayvan sever derneklerin kontrolsüz bir şekilde sokak köpeklerini beslemeye yönelik çalışmalarına karşı gerekli önlemler alınmalı
Belediye saldırganlığı tespit edilmiş köpekleri acilen toplamalı, dedi.

Maddi ve manevi mağduriyetler belediye tarafından giderilmeli

Daha sonra AR-GE Birimi üyesi Cihat ORHAN; Başıboş köpekler tarafından saldırıya uğramış bireylerin maddi ve manevi mağduriyetleri belediye tarafından giderilmeli. Okullarımızda bu konuyla ilgili çocuklar ve gençler bilinçlendirilmeli, dedi.

Katil köpekler mi köpekleri kontrolsüzce besleyenler mi?

Son olarak Mehmet Emin GÜVEN; Bu çözümler uygulanmadığında yaşanacak bir faciada 

Katil köpekler mi, köpekleri öldürenler mi yoksa köpekleri kontrolsüzce besleyenler mi? 

Sizce katil kim? Diyerek takdiri halka bıraktı.

AdminAdmin