SİYASET
Giriş Tarihi : 04-11-2023 11:15

HÜDA PAR: Kuşatma Altındayız!

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, Urfa'yı ve memleketi çepeçevre kuşatan ablukayı gündeme taşıdı.

HÜDA PAR: Kuşatma Altındayız!

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta ise Urfa'mızı ve memleketimizi çepeçevre kuşatan ablukayı ve bu ablukadan çıkış yollarına dikkat çekti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat "HÜDA PAR olarak bu hafta şahsımızı, Urfa'mızı ve memleketimizi çepeçevre kuşatan ablukayı ve bu ablukadan çıkış yollarını konuşacağız" dedi.

Sadece Gazze değil bizler de bir kuşatma altındayız...

Polat "Bu son süreçte yaşananlar bize şunu gösterdi ki; sadece Gazze değil bizler de bir kuşatma altındayız... Memleketimizin güzel insanları; batı, siyonizm ve emperyal güçlerin maddeten bizi sardıkları bu kuşatmadan kurtulmamız lazım" diyerek maddeten kuşatma altında olduğumuza dikkat çekti.

Önümüzdeki yüzyılda maddi hem de manevi kazanımlara odaklanmak lazım

Polat "Geçmiş bir yüzyılın maddi ve manevi kayıplarının görülmesi lazım. Önümüzdeki yüzyılın ilk aşamalarında geçmişin acı tecrübelerinden ders alarak hem maddi hem de manevi kazanımlara odaklanmak lazım" dedi.

Memleketimin maddî ve manevî mamulâtını giyiyorum!

Polat "Asrın mücedidi Bediüzzaman şöyle muazzam bir tespitte bulunmuştu 'Boykotajlarla Avrupa'ya karşı harb-i iktisadı aşmaya sebebiyet verdiğimden, bütün Avrupa'ya boykot yapıyorum. Onun için yalnız memleketimin maddî ve manevî mamulâtını giyiyorum' diyerek her zamanki gibi uygulanması için bizlere reçeteyi sunmuştu" şeklinde konuştu.

Modern tarım uygulamasına geçilmelidir

Polat "Mademki bu hakikat gün yüzü gibi tecrübe ile apaçık ortadadır. Öyleyse bizler ne yapabiliriz? Özelde bir an önce Urfa'mızın tarımın başkenti olabilmesi için modern tarım mantığının devreye girmesi lazım" diyerek bir an önce modern tarıma geçmek gerektiğinin altını çizdi.

Memlekete has ürünler tescillenmelidir

Polat "Kendimize has ürünlerin tescili yapılarak öğretime acilen çok hızlı geçişlerin yapılması lazım" diyerek yerli ürünlerin tescilini alarak ürünlerimizi seri üretimine geçilmesinin altını çizdi.

Gençlerine çok yönlü istihdam yolları açılmalıdır

Polat "Türkiye'nin en genç nüfusa sahip olan Urfa'mızın gençlerine çok yönlü istihdam yollarının açılması lazım" diyerek gençlerin istihdam edilmelerini ve bu istihdam ile beraber uluşacak kalkınma ve atağa dikkat çekti.

Şanlıurfa üretim için mükemmel bir şehir

Polat "Bir çağrımızda yerli firma üreticilerine; bu süreçte Türkiye ve Dünya pazarlarında satışlarınız artacak. Buna bağlı olarak üretimi artırma durumunda kalacaksınız... Şanlıurfa işgücü, teşvik bölgesi ve Ortadoğu Pazarlarına yakınlığıyla üretim için mükemmel bir şehir. Yeni firmaları Şanlıurfa'da fabrika açıp üretim yapmaya davet ediyoruz" diyerek yatırımcıları Urfa'ya yatırım yapmaya davet etti.

İnsanlık, İslam ümmeti ve Türkiye adına bu süreci fırsata çevirelim

Polat "Gelin bu süreci insanlık, İslam ümmeti ve Türkiye adına bir fırsata çevirelim. Haydi, hep beraber tam bağımsız ve hür olmanın gücünü yakalayalım. Bu gücü yakalayamaz isek siyonizm ve yapılan bu zulümleri kınamaktan öteye geçemeyeceğiz maalesef" diyerek bu sürecin insanlık, İslam ümmeti ve Türkiye adına bir kalkınma fırsatı olduğuna dikkat çekti.

AdminAdmin