SİYASET
Giriş Tarihi : 29-09-2023 12:00   Güncelleme : 29-09-2023 12:25

HÜDA PAR: Suruç Açıkhava Şantiyesi

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Suruç'ta altyapı çalışmalarının gecikmesi dolayısıyla halkın yaşamış olduğu mağduriyetleri dile getirerek yetkililere bir çağrıda bulundu.

HÜDA PAR: Suruç Açıkhava Şantiyesi

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise Suruç'ta altyapı çalışmalarının gecikmesi dolayısıyla halkın yaşamış olduğu mağduriyetleri dile getirerek yetkililere seslendi.

Suruç'a giderek altyapı çalışmalarının gecikmesi dolayısıyla halkın yaşamış olduğu mağduriyetleri yerinde inceleyen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan "HÜDA PAR olarak bu hafta Suruç İlçe Başkanımız Sayın Yunus Fidan kardeşimle beraber Suruç'ta altyapı çalışmalarının gecikmesi dolayısıyla halkın yaşamış olduğu mağduriyeti dile getireceğiz ve yetkililere bir çağrıda bulunacağız" dedi.

Üvey evlat muamelesi yapılmasını kabul etmiyoruz

Vatandaşlar yaşadıkları sorunları şu şekilde sıraladılar:

"Yeraltı kanalizasyonu iki yıldır yapılacak deniliyor. Önce kazıldı, su boruları döşendi. Şimdi bir daha kazılacak, aboneler verilecek. Hâlbuki bu aboneler kazıldığı zaman da verilebilirdi."

"Araçlarımız geçemiyor. Bütün araçların alt takımları rezil(mahvolmuş) bir vaziyette… Bütün araçlar sanayide."

"Her taraf çukur, tekerim patladı. Yolda kaldım."

"Şimdi tozdan, kışın da çamurdan çıkamayacağız."

"Esnaflar hepsi perişan.. İçerideki ve dışarıdaki satılan eşyalar… Bunları vatandaşlar yiyor, içiyor. Her taraf toz duman içinde."

"Ben kendim sucuyum. Böyle bir çalışma sistemi yok."

"Boru yırtılmış, tamir etmeden tekrar kapatıyorlar. Hizmete karşı değiliz. Üvey evlat muamelesi yapılmasını biz kabul etmiyoruz" diyerek, yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdiler.

Bu çalışmaların ivedi bir şekilde yapılması lazım

HÜDA PAR Suruç İlçe Başkanı Yunus Fidan ise "Yapılan bu çalışmaların ivedi bir şekilde yapılması lazım. Biz de HÜDA PAR olarak bu çalışmaların takipçisi olmaya devam edeceğiz" diyerek, yetkililere çağrıda bulundu.

Hizmet eziyete dönüşürse hepimiz buna itiraz ederiz

Özaslan ise "Evet burası Suruç, adeta açıkhava şantiyesine dönüşen ilçe… Yapılan altyapı çalışmalarına hiç kimse itiraz etmiyor, tam tersine altyapı çalışmalarından dolayı hepimiz teşekkür ediyoruz. Ama yapılan hizmet, eziyete dönüşürse hepimiz buna itiraz ederiz. Yazın sıcağında insanlar tozdan geçemiyorlar. Yarın kış gelecek, insanlar çamurda nasıl sokağa çıkacak. Çocuklar okula nasıl gidecekler" dedi.

Neden Suruç’a doğalgaz verilmedi?

Şanlıurfa'da doğalgaz verilmeyen tek ilçenin Suruç olduğunu dile getiren Özaslan "Şanlıurfa'nın bütün ilçelerine doğalgaz gitti. Neden Suruç’a doğalgaz verilmedi? Suruç halkı diyor ki; biz üvey evlat mıyız? Şanlıurfa'nın bütün ilçelerine doğalgaz vereceksiniz ama Suruç’u es geçeceksiniz. Bunun sebebi nedir? Akçakale’ye doğalgaz hattı gitti. Suruç’a olan uzaklığı sadece 18 km. Yarın bütün bu çalışmalar bitecek, bir de doğalgaz için tekrar gelip bu sokakların hepsi kazılacak. Peki, soruyorum; bu para kimin cebinden çıkacak? Bütün halkın cebinden çıkacak" dedi.

Bu ayıp da sizler için yeter herhalde!

Son olarak yetkililere seslenen Özaslan “Eğer bu çalışma gıdım gıdım ilerleyecekse, kış geldiğinde bütün sokaklar çamura bulanacaksa, o zaman yetkililerden bir ricamız var; Suruç’taki bütün herkese bir çizme hediye edin. Bu insanlar kışın o çizmelerle sokakta dolaşsınlar. Bu ayıp da sizler için yeter herhalde! Suruç diyor ki; artık yeter… Suruç diyor ki; êdi bese…” diyerek, halkın haklı tepkisine tercüman oldu.

AdminAdmin