SAĞLIK
Giriş Tarihi : 29-03-2023 16:06   Güncelleme : 29-03-2023 16:07

Kamu Hastanelerinde ilaçlı rahim filmi çekilmeye başlandı.

Kamu Hastanelerinde ilaçlı rahim filmi çekilmeye başlandı.

Daha önce ilimizde kamu hastanelerinde bulunmayan ilaçlı rahim filmi cihazı Şanlıurfa il sağlık müdürlüğü tarafından temin edilerek Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine kurularak Hamilelik planlayan anne adaylarının hizmetine sunulmuştur.

İlaçlı rahim filmi ne işe yarar, rahim içerisindeki tüplerin ve rahim boşluğunun kontrast madde verilerek radyografik yöntemlerle incelenmesiyle gerçekleştirilir. Rahim filmi ne İçin İstenir. HSG; kısırlık, kapalı kanal, kanser gibi rahimde oluşabilecek tüm sağlık sorunlarını tespit etmek için kullanılır.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kadın Hastalıları ve doğum uzmanı Op. Dr. Alev ESERCAN yaptığı açıklamada;
“Çocuk sahibi olmak isteyen hastalarda ilk değerlendirme olarak kadın ve erkeğin tahlilleri yapılır. Sonrada gerekli bir tahlil olan ilaçlı rahim filmi çekilir. İlaçlı rahim filminde bayan için rahmin durumu, yapısı, şekil bozukluğu var mı, tüpler açık mı bunlar belirlenir. Hatta ilaçlı rahim filmi sırasında bazen tüplerde kendiliğinden açılabilmektedir. Herhangi bir ağrısı olmayan bu işlem sonrasında tüplerin açıklığı özellikle belirlenerek tedavi şekli belirlenir. Bu yüzden ilaçlı rahim filmi çekmek çocuk tedavisi isteyen hastalarda çok önemlidir. Daha önce ilimizde kamu hastaneleri tarafından ilaçlı rahim filmi çekilememekteydi. Artık hastanemizde kamu hastaneleri olarak “ücretsiz” bir şekilde ilaçlı rahim filmini çekmekteyiz. İhtiyacı olan hastalarımızı değerlendirmeye alacağız “dedi.

AdminAdmin