SİYASET
Giriş Tarihi : 14-03-2024 14:17

KAPLAN, SURUÇ’TAN İKTİDARA SARI KART GÖSTERDİ!

KAPLAN, SURUÇ’TAN İKTİDARA SARI KART GÖSTERDİ!

DEVA Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Kaplan, İl Başkanı Mustafa Işık, Suruç ilçe Başkanı Bozan Dözgör, Suruç Belediye Başkan adayı Nahsan Alay ve diğer parti temsilcileri Suruç ilçesinde Hükümete sarı kart göstererek protesto etti.
31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde, DEVA Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Kaplan ve İl Başkanı Mustafa Işık, Suruç İlçesinde çeşitli temaslarda bulundu. Suruç’a gerekli hizmetlerin yapılmadığını belirten Kaplan, Hükümete sarı kart göstererek iktidarı protesto etti.
DEVA Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Kaplan yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti;
“Kıymetli Hemşerilerim. Ben Hasan Kaplan. DEVA Partisi Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkan adayıyım ve Suruçluyum. Bu gün burada Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Cumhuriyet halk Partisinden ve DEVA Partisinde ki arkadaşlarla birlikte Suruç’umuzun yegâne sosyal tesisi olan öğretmen evinin lokalinin PTT’ye verilmesi dolayısıyla bu durumu protesto etmek ve bu girişimi durdurmak amacıyla toplandık. Sesimizi ilgililere duyurmak istiyoruz.
Değerli Hemşerilerim bu Öğretmen evi Ak Parti iktidarı döneminde Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kamu Sosyal tesislerinin özelleştirilmesi sürecinde O zaman ben Milli eğitim Bakanlığı yüksek öğretim genel müdürüydüm. Bu toprakların bir evladı olarak. Bu gün 105 bin nüfusa sahip olan Suruç’un bir sosyal tesissin olmaması, bir otelin bulunmaması, il dışında gelip Suruç’ta çalışan Kamu çalışanlarına yönelik hiçbir sosyal çalışmanın bulunmaması çok acı. Öğretmen evi’nin Suruç’a kazandırılması konusunda o dönemin Milletvekili Mahmut Kaplan’ın da emekleri oldu. Böyle bir tesisin PTT’ye verilmesi bizleri derinden üzmüştür ve yaralamıştır. Aslında Suruç’un sorunları pek çoktur. Suruç Ovası 950 bin dönümden sadece 58 bin dönüm sulanabilir bir durumda. 15-20 bin dönümde maalesef bataklığa dönüşmüştür. Nitekim bu gariban memleketimizin herhalde sahibi yoktur ki hiçbir sorunuyla ilgilenilmemiştir. Perşembe günü Hayvan pazarındaydım. Hayvan pazarımızda maalesef insanların ihtiyaçlarını giderecek bir Tuvalet dahi yoktur. Duymayanlar duysun, duyanlar duymayanlara söylesin. Güneşli günlerde tozdan geçilmiyor, Yağmurlu günlerde çamurdan geçilmiyor. İşte Suruç’ta yaşanan bu olumsuz durumları protesto ediyorum. Diyorum ki bir olursak diri oluruz, diri olursak iri oluruz, sesimiz gür çıkar Suruç kazanır, hepimiz kazanırız. Suruç’tan iktidara sarı kart gösteriyoruz.” Diyerek tepki gösterdi.

AdminAdmin