YEREL
Giriş Tarihi : 27-09-2023 14:01

KARAKÖPRÜ BELEDİYESİ TEKNOFEST İZMİR’DE YERİNİ ALDI

Karaköprü Belediyesi İzmir’de düzenlenen Teknofest’e açtığı stantla katılım gösterirken, stantta yapılan etkinlikler ve Ada robota ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor

KARAKÖPRÜ BELEDİYESİ TEKNOFEST İZMİR’DE YERİNİ ALDI

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen Teknofest, İzmir Çiğli Havalimanında başladı Karaköprü Belediyesi, 2023 yılında İstanbul ve Ankara’da düzenlenen Teknofestlerin ardından İzmir’deki Teknofeste de katılım göstererek stant açtı.

Karaköprü Belediyesi tarafından açılan stantta çeşitli etkinlikler ve yarışmalarla festival havası ziyaretçilere yaşatılırken çocuklar ve gençler birbirinden eğlenceli oyunlara yoğun ilgi gösteriyor.

Kahoot bilgi yarışması, robotlar ile balon patlatma etkinliği, ahşap maket uçakların kurulumu gibi etkinliklere ziyaretçiler yoğun ilgi gösterirken, yarışmalar sonucunda kazananlara çeşitli hediyeler dağıtılıyor. Karaköprü Belediyesinin sosyal robotu Ada ise festivalde dansları ve konuşmalarıyla özellikle çocukların ilgi odağı haline geldi.

Standı ziyaret eden vatandaşlara Karaköprü hakkında kısa bir tanıtım da yapılırken, ilçeye kazandırılan Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi ve burada gerçekleştirilen faaliyetler hakkında kısaca bilgi veriliyor.

27 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında faaliyet gösterecek olan Teknofest İzmir, Çiğli Havalimanında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.


 

AdminAdmin